• Головна
  • Експозиція Пінзеля поїде до Лувру без скандальної скульптури Св. Онуфрія
09:10, 5 жовтня 2012 р.

Експозиція Пінзеля поїде до Лувру без скандальної скульптури Св. Онуфрія

Скульптури Пінзеля, які вирушать на експозицію у Францію, нині реставрують.

Після 20 жовтня експонати почнуть готувати до відправлення. Про це Гал-інфо повідомив головний хранитель фондів Львівської галереї мистецтв Ігор Хомин.

Він зазначив, що списки експонатів вже затверджено: до Лувру поїдуть не 28 експонатів, а 27, адже скульптуру св. Онуфрія з церкви в Рукомиші так і не вдалося привезти до Львова.

Французька сторона з цього приводу особливих претензій не мала, зауважив Ігор Хомин.

Як пояснив раніше в коментарі Гал-інфо головний хранитель фондів Львівської національної галереї мистецтв, 14 експонатів належать Львівській національній галереї мистецтв, один - Музею етнографії та художнього промислу інституту академії наук України, два - Тернопільському обласному художньому музею, сім скульптур - Тернопільському обласному краєзнавчому музею і три експонати - Музею мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську.

Згідно з умовами, які поставив Лувр, скульптури повинні прибути до Франції раніше. Сама експозиція працюватиме з 21 листопада 2012 року до 25  лютого 2013 року.

Ігор Хомин пояснив, що термін передачі завжди більший за термін експонування, щоб можна було змонтувати виставку, а потім демонтувати її.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...