• Головна
  • У Львові пропонують встановити податок на поліетиленові пакети
18:41, 23 березня 2018 р.

У Львові пропонують встановити податок на поліетиленові пакети

Нещодавно депутати Львівської міської ради зареєстрували проект звернення до Верховної Ради України з пропозицією оподатковувати використання поліетиленових пакетів та впровадити обов’язкову альтернативу для них у торгових мережах.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua із посиланням на Інформаційний портал депутатів.

Ініціатива зумовлена критичною ситуацією із ТПВ у нашій країні, великою кількістю невідсортованого сміття та довгим періодом його розкладання в природі.

Читайте також: Очистити Львів від сміття: сортування і збір відходів.

Як зазначила авторка пропозиції, депутат ЛМР Ірина Оршак, вироби з пластику є однією з найбільших екологічних проблем світу, адже вони розкладаються в землі сотні років та наносять шкоду екосистемам.

Відтак, з метою зменшення генерування сміття та його впливу на навколишнє природне середовище, до Податкового кодексу й ЗУ “Про державний бюджет України” пропонують внести зміни й встановити місцевий або загальнодержавний податок на поліетиленові пакети.

Читайте також: Куди у Львові можна здати пластикові кришечки. Локації

Пропонується також напрацювати відповідний екологічний закон або внести зміни до закону «Про відходи», щоб визначити механізми, які регулюватимуть виконання нововведень.

Депутати ЛМР висунули й ідею зобов’язати торгові мережі та об’єкти пропонувати альтернативу поліетиленовим пакетам у вигляді екр-пакетів з паперу, картону, джуту, льону, зі швидким терміном розкладання тощо.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua писав про те, що змінилося для львів’ян за майже два місяці обов’язкового сортування сміття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #сміття #ТПВ #пакети #поліетилен #сортування #закон #ЛМР #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,97
EUR
42,88
42,97
PLN
9,86
9,90
Оголошення
live comments feed...