• Головна
  • У Львові збираються перетворити сім міських лікарень у некомерційні підприємства
19:22, 21 березня 2018 р.

У Львові збираються перетворити сім міських лікарень у некомерційні підприємства

22 березня, під час сесії ЛМР, депутати голосуватимуть за перетворення комунальних міських поліклінік №1, 2, 3, 4, 5, 6 та 10 у некомерційні підприємства.

Про це інформує кореспондент сайту 032.ua.

Згідно з інформаційною запискою, яка подається до проекту ухвал, відповідні перетворення здійснюють відповідно до Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’яУкраїни, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 1013 та низки законів.

Читайте також: Цілодобові аптеки Львова: перелік, адреси, телефони.

Основне завдання реформи: перехід до оплати діяльності постачальників медичних послуг на основі конкретних результатів їх діяльності, тобто за контрактною моделлю.

“Перетворення ЗОЗ у комунальні некомерційні підприємства сприяє збільшенню господарської та фінансової автономії (самостійності) та управлінської гнучкості комунальних закладів охорони здоров’я, формуванню у них стимулів для поліпшення якості медичного обслуговування населення і водночас підвищення економічної ефективності використання активів”, - йдеться у інформаційній записці та зазначається, що це також запобігає податковому навантаженню на підприємства, можливості банкрутства.

Читайте також: Де у Львові можна купити еко-товари. Локації.

У документі також зазначається, що джерелами фінансування перетвореного закладу охорони здоров’я можуть бути як бюджетні, так і кошти юридичних та фізичних осіб, а також отримані за договорами з органами місцевого самоврядування та іншими ЗОЗ.

Нагадаємо, раніше у Львові взялися реформувати комунальні стоматологічні поліклініки, що викликало спротив як у медиків, так і у громадськості. Зокрема, перетворення комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки Львова отримало резонанс після того, як лікарі зібрали прес-конференцію та вимагали відставки очільника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба.

Окрім цього, наприкінці лютого у Залізничному районі відбулось громадське слухання, на якому, за попередніми даними, львів’яни проголосували за збереження комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки міста Львова.

Нижче можете ознайомитися з повним текстом інформаційної записки до відповідних проектів ухвал перетворення міських поліклінік Львова у некомерційні підприємства:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #медицина #реформи #охорона_здоров'я #поліклініки #некомерційні_підприємства #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...