• Головна
  • Провідні львівські ЗМІ звернулися до Януковича щодо закону про наклеп
09:18, 2 жовтня 2012 р.

Провідні львівські ЗМІ звернулися до Януковича щодо закону про наклеп

1 жовтня головні редактори шести львівських газет зустрілися з головою Львівської ОДА Михайлом Костюком, щоб передати спільне звернення до Президента України Віктора Януковича з приводу закону про наклеп.

На зустрічі головні редактори газет «Високий Замок», «ZIK», «Львівська Пошта», «Ратуша», «Львівська газета», «Новий погляд» висловили обурення законопроектом про наклеп, який Верховна Рада прийняла в першому читанні, і наголосили, що він повертає Україну в темні часи, коли велися переслідування журналістів і владу не можна було критикувати.

Цей закон, переконані медійники, опустить журналістику до бульварного рівня, коли преса не матиме можливості писати на болючі теми, заповнюючи шпальти та ефіри розважальною тематикою.

«Нас дивує позиція прихильників цього законопроекту, які нещодавно декриміналізували певні норми кримінально-процесуального законодавства, що стосуються, зокрема, і політиків, а сьогодні повернули цей каральний інструмент проти журналістів. Ми сповнені рішучості боронити своє право на професію, рівно ж як і право громадян України на всебічну й об’єктивну інформацію – невід’ємні конституційні права мешканців демократичної європейської держави, – зазначили у спільному зверненні редактори львівських газет. – Звертаємося до вас, гаранта Основного закону, з вимогою втрутитися в ситуацію, що склалася довкола законопроекту №11013. Ваші повноваження і статус почесного голови Партії регіонів цілком достатні для того, щоб убезпечити українське суспільство від появи схожих ініціатив».

Спільне звернення до Президента редактори передали голові Львівської облдержадміністрації Михайлові Костюку. Він запевнив, що дане звернення щонайшвидше потрапить до Адміністрації Президента.

Головні редактори газет готові продовжувати акції протесту проти закону про наклеп, якщо влада не почує їхньої позиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...