• Головна
  • На «Золотому леві» клоуни «атакували» львів'янок (ФОТО)
13:10, 1 жовтня 2012 р.

На «Золотому леві» клоуни «атакували» львів'янок (ФОТО)

У суботу, 29 вересня, відбулося офіційне відкриття вуличного театрального фестивалю "Золотий лев". Близько двох сотень акторів різних театрів пройшлися карнавальною ходою вулицями Львова. Найбільший захват у глядачів викликали театрали на ходулях, великі барабани та підкорювачі вогню. Клоуни обливали глядачів водою з іграшкової зброї. Через це багато дівчат та жінок, які найбільше потерпали від атак, матюкалися на них.

"Для мене осінь у Львові асоціюється саме з цим фестивалем, - розповіла львів'янка Маргарита Кісь. - Так приємно після літа поринути у мирну атмосферу театрального життя. Тим паче, що більшість вистав безкоштовні. Можна побачити море закордонних театрів, які можливо більше ніколи не потраплять до нашого міста".

Закінчилася хода біля університету імені Івана Франка. Там три театральних колективи представили глядачам міні-вистави.

Цього року "Золотий лев" присвячений до 125-річчя від дня народження Леся Курбаса. Також з цього приводу на вулиці з його іменем відкрили іменну дошку.

Триватиме фестиваль до 6 жовтня. Глядачі зможуть побачити виступи театралів з України, Польщі, Франції, США, Грузії, Білорусі, Чехії, Бельгії та Якутії. Цьогоріч більшість вистав проходитиме у театрі "Воскресіння". Вхід на них коштуватиме 50-100 гривень.

"Фестиваль таких масштабів мав би мати статус національного, - сказав керівник фестивалю Ярослав Федоришин. - Адже культура формує обличчя держави. З міського бюджету нам виділили 348 тисяч гривень. Ще 30 тисяч з обласного. Але цих коштів не достатньо. Бо оренда приміщень на одну виставу становить близько 100 тисяч гривень".
18

 17

 16

 15

 14

 13

 12

 11

 10

 9

 8

 7

 6

 5

 4

 3

 2

 1

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...