• Головна
  • У Львові молода жінка померла після ін'єкції, яку їй зробили у лікарні
19:17, 27 вересня 2012 р.

У Львові молода жінка померла після ін'єкції, яку їй зробили у лікарні

У Львові двадцятивосьмирічна пацієнтка залізничної лікарні померла від препарату, який їй ввели у гінекологічному відділені.

Про це інформують «Головні новини Львова».

Пацієнтка лежала у лікарні з розривом кисти. Підозрюючи ще одну патологію, медики вкололи дівчині препарат «Метотрексат». А через кілька днів пацієнтка уже лежала в реанімації. Попри те, що в лікарні стверджують, що причина смерті - індивідуальна гіперчутливість на ліки, в сім’ї дівчини не вірять лікарям.

Як розповідає наречений дівчини Кирило, все почалось з того, що Марійка вирішила пройти огляд у гінеколога. Її скерували на операцію, оскільки виявили розрив кисти. З цією патологією до гінекологічного відділення лікарні приходять десятки жінок, більшість – успішно оперують. Операція Марійки пройшла вдало, згадує наречений. Дівчина себе добре почувала, однак на п’ятий день їй стало гірше.

«На якийсь день після операції в неї була висипка – трошки свербіла, почервоніла шкіра і піднялась температура – за 38 градусів», – розповів молодий чоловік. Стан дівчини погіршувався щодня, її перевели у реанімацію. Як журналістам вдалося довідатися в реаніматології, дівчина впала в кому через крововилив у мозок. У довідці про смерть також було зазначено: крововиливи у мозок і апластична анемія. Родичам дівчини лікарі повідомили, що її спричинила індивідуальна гіперчутливість на препарат «Метотрексат» – його Марії вкололи в гінекології після операції.

Однак Марійчині симптоми більше нагадували токсичну реакцію, пояснила головний алерголог області Анізія Бандровська. Вона зазначила: «Токсична реакція залежить від доз введення, від частоти введення, чи немає поєднання того препарату з іншими препаратами, які для пацієнта є несумісними».

Чи часто трапляється така реакція від «Метотрексату» журналісти запитали й лікарів іншої лікарні. У ревматологічному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні цей препарат використовують часто. Алергічна або токсична реакції у пацієнтів виникали хіба після нерозумного вживання.

Ревматолог Омелян Синенький розповів: «У випадку його передозування, тобто коли пацієнт приймає препарат не один раз в тиждень, а щодень, розвиваються гематологічні зміни, зміни в області нирок тощо».

Брат Марійки інформує, що медики вкололи дівчині «Метотрексат», підозрюючи у неї позаматкову вагітність, і запевнили, що це – за протоколом. Лікуючий гінеколог дівчини підтвердила цю інформацію: «Їй був введений препарат і це було сумісно вирішено кількома лікарями, препарат в дозі 70 міліграм, хоча згідно протоколів пропонують вводити від 75 до 100 мг препарату».

В лікарні розповіли, що точно не змогли визначити розміщення ембріону. Однак, згідно з протоколами МОЗ, «Метотрексат» можна вводити лише в тому випадку, коли вагітність чітко діагностована у матковій трубі. Наречений дівчини звернувся в прокуратуру Львова, щоб у справі розібрались правоохоронці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...