• Головна
  • Суд скасував арешт скандального олігарха Димінського
19:42, 21 лютого 2018 р.

Суд скасував арешт скандального олігарха Димінського

19 лютого Апеляційний суд міста Києва скасував ухвалу про утримання під вартою бізнесмена, президента львівського ФК "Карпати" Петра Димінського, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП на Львівщині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Димінського - Микола Лисий, - інформує кореспондент 032.ua.

Відтак, київський суд задовольнив апеляційну скаргу адвоката і скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 18 грудня 2017 року про обрання підозрюваному Димінському П. П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Апеляційний суд дав належну правову оцінку безпідставності обраного запобіжного заходу, а також порушенням закону, які були допущені при обранні запобіжного заходу. Фактично слідчий і прокурор не мали права ініціювати питання про обрання Димінському П. П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а у слідчого судді не було жодної підстави для задоволення такого клопотання", - написав Микола Лисий.

Читайте також: “Гаррі Поттер”, “Холодний Яр” та “Імперія повинна померти”: що читають львівські депутати.

Окрім цього, закриття кримінального провадження і спростування підозри водію скандального олігарха - Борщу А. В. визнано необґрунтованими. Матеріали повернуто Генеральній прокуратурі України для досудового розслідування.

"Слідчий суддя прийшов до висновку, що постанова прокурора від 07.12.2017 про закриття кримінального провадження не відповідає вимогам законності та неупередженості, не ґрунтується на всебічному та повному дослідженні обставин кримінального провадження, адже спростування пред'явленої Борщу А. В. підозри потребує подальшого досудового розслідування", - йдеться у тексті повідомлення від адвоката Димінського.

Нагадаємо, що в Україні Петра Димінського розшукують правоохоронці, адже він фігурує у справі смертельної ДТП, що сталася поблизу села Ямельня 18 серпня 2017 року. Тоді автомобіль із кортежу олігарха зіткнувся з “Опелем”, за кермом якого перебувала 31-річна Наталія Тріла. Унаслідок аварії жінка загинула на місці.

Після цього випадку Петро Димінський виїхав з України у невідомому напрямку, хоч правоохоронці й мали опитати його, як одного з підозрюваних у вчиненні ДТП. І лише нещодавно, 13 лютого 2018 року, президент ФК "Карпати" "засвітився" разом із гравцями клубу на ранковому тренуванні в Туреччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Львівщина #новини #ФККарпати #Димінський #кримінал #слідство #суд #ДТП #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...