• Головна
  • У Страдчі біля Львова святкують День мирянина
14:45, 24 вересня 2012 р.

У Страдчі біля Львова святкують День мирянина

Сьогодні, 26 червня, у селі Страдч на Львівщині біля підніжжя страдецької гори віруючі святкували День мирянина.

Про це повідомили журналісти "ZIK".

Прочани зустрілися недалеко від Страдча в селі Ямельня, де 26 червня 1941 року в лісі загін НКВС до смерті замордував отця Миколу Конрада та дяка Володимира Прийму, які саме поверталися з причащання хворої жінки. Зараз на цьому місці могила-насип.

Після молебня за двох блаженних кілька тисяч мирян пішою ходою пройшли приблизно три кілометри до підніжжя Страдецької гори, на якій знаходиться храм, оскільки, на думку організаторів, в самій церкві усі б не розмістились. На майдані відслужили Архієрейську літургію, яку очолив Митрополит Владика Ігор Возняк, а святі отці сповідали прочан просто в лісочку під відкритим небом.

Після служби відбулась масова присяга про зречення від алкоголю. Усі бажаючі вписували своє ім’я або своїх рідних та близьких  до «Книги тверезості».

Також усі бажаючі відвідали мощі блаженного Володимира Прийми, місяць тому їх підняли з могили, і відтепер мощі будуть зберігатися в храмі у Страдчі.

День мирянина сьогодні святкували вже всьоме. За словами організаторів, захід зібрав близько 6 тисяч людей.

«Дату Дня мирянина – 26 червня – вибрав Господь. Саме в цей день були по-звірячому замордовані двоє блаженних. Також в цей день, 26 червня, папа Іоан Павло ll причислив їх до святих. В такий спосіб ця дата ознаменована і вибрана нами», - розповів голова комісії у справах мирян Львівської Архиєпархії УГКЦ Михайло Прийдун.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...