• Головна
  • Пошкоджене погруддя Каменяра у Трускавці відновили і повернули на місце
18:53, 21 вересня 2012 р.

Пошкоджене погруддя Каменяра у Трускавці відновили і повернули на місце

У неділю, 23 вересня, у Трускавці відбудеться урочисте відкриття оновленого погруддя Івана Франка.

Про це кореспондентові 032.ua розповіли у Трускавецькій міській раді.

Нагадаємо, у серпні цього року погруддя Івана Франка, що знаходиться на розі вулиць Івана Франка і Степана Бандери, зазнало руйнації, а згодом його взагалі було повалено з постаменту. Як стверджує громадянин Богдан Гуцила, який звернувся з відповідною заявою до засідання постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради, обезголовлений бюст Каменяра – наслідок навмисного руйнування пам’ятника невідомими особами, а не саморуйнації, як це стверджують міліціонери, які прибули на виклик пана Богдана. Взявши до уваги інформацію громадянина Б.Гуцила, депутати вирішили звернутися до Трускавецької міської ради за детальною інформацією про стан пам’ятника Іванові Франку в місті, причини його пошкодження і чи планується відновлення пошкодженого бюста.

Водночас представник громадської мережі «ОПОРА» Євген Бродзінський висловив припущення, що наругу над пам’ятником здійснили для того, щоб взагалі прибрати його зі скверу, де він розташований, а землю продати.

За його словами, у листопаді 2011 підприємство «Джерела Прикарпаття» продало земельну ділянку, яка є суміжною з тією, де ще 1956 році встановлено погруддя Франка. Новий власник ділянки Гулієв хоче розширити куплену ділянку за рахунок землі скверу, твердить Бродзінський. Для цього він вів переговори з міським головою Русланом Козиром та його першим заступником Валентиною Бодак, що мер підтвердив на прес-конференції 27 серпня.

Вочевидь, після підняття галасу навколо пошкодженого погруддя, мер Трускавця передумав і вирішив відреставрувати пам’ятник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...