• Головна
  • У старому Львові встановили кіоск, схожий на НЛО (ФОТО)
16:40, 21 вересня 2012 р.

У старому Львові встановили кіоск, схожий на НЛО (ФОТО)

У центрі Львова підприємець незаконно встановив металопластиковий кіоск, схожий на НЛО. Місце його розташування – зупинка на площі Галицькій. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

За її словами, МАФ встановлено без усіх належних дозволів, відтак районна влада звернулася до підприємця з вимогою виробити всі належні документи. В іншому випадку його просто демонтують.1

 «Якщо підприємець до вівторка не демонтує малу архітектурну форму, ми дамо розпорядження про демонтаж у 10-денний термін. Якщо не виконається розпорядження про демонтаж, тоді подамо до суду», - зазначила Ірина Маруняк.

Водночас вона повідомила, що підприємець може дооформити документи і якщо матиме весь пакет документів, то процедура демонтажу буде призупинена. Однак підприємець повинен був отримати всі дозволи до встановлення.

До повноцінного функціонування кіоску, за її словами бракує, зокрема, дозволу на встановлення, що його видає районна адміністрація. Також, за словами голови Галицької райадміністрації, торгова точка не має дозволу на торгівлю, у зв`язку з чим районна влада звернулася до податкової з проханням провести перевірку.

Ірина Маруняк каже, що кіоск належить тому ж підприємцеві, який раніше встановлював подібну конструкцію на проспекті Шевченка і також з порушеннями, через що її демонтували. Крім того, такий самий МАФ встановлено біля ТЦ «Магнус» на вулиці Шпитальній. Найбільша проблема, за її словами, в тому, що ці конструкції встановлюють вночі. І коли вже такий кіоск стоїть, то демонтувати його можна лише за рішення суду. «Ми мусимо діяти у межах чинного законодавства і, як ви кажете, бульдозером, знести цей МАФ не маємо права без відповідного судового рішення», - наголосила І.Маруняк.

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко розповіла, що МАФ споруджений за зразком, затвердженим сесією міськради у минулому році. Проте у проекті кіоск повинен був бути скляним, а тому значно краще б вписувався в історичне середовище.

«Підприємець, котрий хотів встановити цей МАФ, спочатку вирішив робити його скляним — у такому випадку він не виглядав би настільки гнітюче в сецесійному архітектурному оточенні, однак у процесі роботи виявилося, що скляний кіоск це задорого, а крім того, виникли суто технічні труднощі з виготовленням відповідного скла», - додала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...