• Головна
  • На Сихові вночі горіла церква Московського патріархату. Фото
10:38, 3 лютого 2018 р.

На Сихові вночі горіла церква Московського патріархату. Фото

В ніч на 3 лютого, на Сихові горіла дерев'яна церква УПЦ Московського патріархату, яка розташована на просп.Червоної Калини, 89.

Першими про пожежу в храмі повідомили дописувачі спільноти "Варта-1" на сторінці в соціальній мережі Facebook. За інформацією людей, пожежа в церкві спалахнула о 02:00.

Водночас, за даними департаменту з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА, рятувальники отримали інформацію про пожежу в храмі близько 2:20.

Вогонь загасили за 40 хвилин після прибуття на місце події пожежних підрозділів. Вогонь встиг знищити обшивку даху, дерев’яне перекриття на площі 100 м2 та церковний інвентар, підлогу та облицювання стін на площі 30 м2, а також пошкодив церковний інвентар на площі 40 м2.

Нагадаємо, що тиждень тому біля будівлі цього храму відбувся пікет: активісти принесли дитячі іграшки на знак пам’яті про дитину, яку відмовилися відспівувати представники цієї конфесії в Запоріжжі.

Зазначимо, що ще раніше в інтерв’ю з 032.ua депутат ЛМР Андрій Карбовник розповів, що звертався у ряд установ і виявив, що церква УПЦ МП на Сихові споруджена без дозволів, тож йдеться насамперед про дотримання законодавства і громада це підтримає.

Втім, представники львівської єпархії УПЦ зазначають, що конфлікт у Львові, який відбувся біля храму, розташованого на пр. Червоної Калини, 89, створений штучно.

Читайте також на нашому сайті:

Львів’яни обговорюють у соцмережах хорошого водія маршрутки. Фото.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...