• Головна
  • Медики Львівщини зареєстрували в області спалах кору: як вберегтися
14:26, 15 січня 2018 р.

Медики Львівщини зареєстрували в області спалах кору: як вберегтися

Єдиним дієвим засобом профілактики захворювання на кір лікарі називають вакцинацію.

На сьогодні, 15-те січня, на Львівщині зареєстрували спалах кору. За два тижні 2018-го року до медиків звернулося 75 людей з клінічними ознаками цього захворювання, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

За інформацією медиків, впродовж 2017 року в області діагностували 114 випадків звернень хворих на кір, з них 50 – в грудні минулого року.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Ірини Микичак, вакцинація проти кору у 2017 році склала у Львівській області 75 відсотків.

«Зараз триває вакцинація дітей віком 1 рік і 6 років, а також дітей, які з певних причин не були щеплені своєчасно», - зазначила Ірина Микичак.

Медики нагадують, якщо дитину розпочали вакцинувати проти кору після 6-ти років, вона повинна отримати 2 дози з інтервалом в 1 місяць. Дорослим (до 30-ти років) рекомендовано ввести 1 дозу вакцини.

При контакті з хворим на кір з метою профілактики нещепленим особам проводять вакцинацію в термін не пізніше, ніж за 72 години. За словами лікарів, вакцинація є єдиним дієвим засобом профілактики. Вакциною європейської якості забезпечені всі заклади охорони здоров’я області.

Нагадаємо, кір — інфекційна хвороба, яка характеризується вираженою інтоксикацією, гарячкою, запальними явищами з боку дихальних шляхів, кон'юнктивітом, появою своєрідних плям на слизовій оболонці ротової порожнини та висипом на шкірі.

Читайте також на нашому сайті:

На Львівщині 20-річний водій легковика не впорався з керуванням та спричинив смертельну ДТП: деталі

Кабмін визначив, скільки державних вихідних українці матимуть у 2018-му. Перелік

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кір #спалах_кору #Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,30
39,40
EUR
42,80
42,93
PLN
9,85
9,90
Оголошення
live comments feed...