• Головна
  • У Львові відкрито Форум видавців
14:34, 13 вересня 2012 р.

У Львові відкрито Форум видавців

Майже 400 видавництв з усіх куточків України та з-за кордону представили свою продукцію на ХІХ Міжнародному книжковому Форумі видавців, що стартував сьогодні у Львові.

Ми зробили чимало, щоб форум набув такого масштабу. І нині він по праву вважається головною культурною подією року в Україні, що відповідає європейському рівню

Про це 032.ua повідомила президент форуму Олександра Коваль на прес-конференції з нагоди його відкриття. "Ми зробили чимало, щоб форум набув такого масштабу. І нині він по праву вважається головною культурною подією року в Україні, що відповідає європейському рівню", - сказала О.Коваль.

Під час Форуму відбудеться 800 різноманітних заходів у вищих навчальних закладах, бібліотеках, молодіжних кафе та мистецьких центрах, на площах і проспектах міста, в музеях і храмах. Їх, за прогнозами організаторів, відвідають близько 70 тисяч львів'ян і гостей міста. Крім того, у рамках Форуму відбудеться міжнародний літературний фестиваль "Подорожі до літератури" за участю майже 250 письменників, поетів, митців, перекладачів, інтелектуалів з України та 16-ти країн світу. Крім того, буде визначена "Найкраща книга Форуму-2012".

Серед цікавинок організатори називають масштабний проект TRANSLIT, спрямований на промоцію та розвиток перекладацької діяльності, фестивалі "Від Сковороди до Сковороди" (до 290 річниці від дня народження українського філософа), "Бруно Шульц" (до 120-річчя від дня народження та 70-річчя трагічної загибелі), а також виставки коміксів і куховаріння. Почесним гостем форуму є лауреат Букерівської премії британець ДіБіСі (DirtyButClean - "брудний, втім чистий") П'єр, який презентуватиме український переклад книг "Світло згасло в Країні Див" та "Книги Гебріела".

Спеціальні гості форуму - Адам Загаєвський (Польща), Мартін Поллак (Австрія), Михайло Пантич (Сербія), дитяча письменниця Наталя Гузєєва. Велика літературна делегація прибула з Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...