• Головна
  • Уряд схвалив проект бюджету. В КПУ стверджують, що після виборів бюджет може змінитись
13:09, 13 вересня 2012 р.

Уряд схвалив проект бюджету. В КПУ стверджують, що після виборів бюджет може змінитись

На черговому засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося 12 вересня 2012 року, Уряд схвалив проект закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік», внесений на розгляд Міністерством фінансів України.

Під час брифінгу Міністр фінансів Юрій Колобов поінформував про основні параметри проекту Державного бюджету України на 2013 рік.

Як повідомляє прес-служба уряду, міністр наголосив на тому, що бюджет 2013 року – реалістичний, всі фінансові показники бюджету – оптимальні та збалансовані.

Так, у 2013 році ВВП планується на рівні 4,5%, отже нарощування надходжень до бюджету відбуватиметься виключно за рахунок зростання економіки.

У сфері державних видатків Міністерство фінансів планує дотримуватись принципів раціональності, пріоритетності та ефективності. Адже від зваженої бюджетної політики залежить розвиток економіки, і, як наслідок, добробут громадян України.

Задля стимулювання розвитку економіки український Уряд обрав шлях підвищення соціальних виплат та зниження податків.

Так, за рахунок дій податкових пільг та преференцій у 2013 році суб’єкти господарювання отримають додатковий фінансовий ресурс у розмірі понад 70 млрд. гривень.

Юрій Колобов також охарактеризував основні параметри проекту державного бюджету на 2013 рік, а саме:

- бюджет розраховано на базі реального ВВП на рівні 4,5%, номінального ВВП – 1 трильйон 687,8 млрд. грн.; індексу споживчих цін – 5,9%;

- доходи державного бюджету збільшуються порівняно з запланованими на поточний рік на 6,4% до 394,6 млрд. грн.;

- видатки з наданням кредитів збільшуються на 6,3% до 434,6 млрд. грн.;

- планується скорочення дефіциту до 1,6% ВВП (27,8 млрд. грн.);

- планується збільшення мінімальної заробітної плати і прожиткового рівня для працюючих осіб на 8,7%;

- планується збільшення на 26,2%, до 39 млрд. грн. субвенції на допомогу сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам;

- у повному обсязі (29 млрд. грн.) враховані видатки на виконання соціальних ініціатив Президента України у сфері пенсійного забезпечення.

На завершення Міністр фінансів Юрій Колобов зазначив, що проект бюджету наступного року – збалансований документ, спрямований на виконання стратегічних соціально-економічних завдань, необхідних для стимулювання зростання економіки та покращання добробуту громадян.

Попри це, лідер фракції КПУ в ВР  П.Сіминенко заявив, що після виборів країна може отримати зовсім інший бюджет. Про це він написав у соцмережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...