Тест-драйв закладів Львова: ідемо їсти в ресторан “Атляс”

Журналісти сайту 032.ua продовжують відвідувати різноманітні заклади харчування у Львові та ділитися своїми враженнями про них з вами. Нещодавно ми писали про те, як у нашому місті працює перше в’єтнамське кафе. Цього разу ми розповімо про ресторан  “Атляс”, який розташований у будинку, де наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття була найпопулярніша кнайпа Львова з однойменною назвою. 

Назва кнайпи пішла від прізвища її першого господаря – М. Л. Атласса, який був відомим виробником горілки та винахідником декількох настоянок. 

З часом кнайпа перейшла до його зятя Едзя Тарлерського, а згодом була закрита  після війни. Кілька років тому "Атляс" знову запрацював у Львові.

Перші враження та інтер'єр

У ресторані дуже красиво та вишукано. Всього у закладі є п'ять залів: Лицарський (Галицький або Арт-зал), Бочковий, Білий, Сірий та Зелений. Влітку біля входу у ресторан працює літній майданчик. 

Найбільш вражаючим, на нашу думку, є Лицарський зал. Тут можна побачити численні портрети галицьких монархів, князів, лицарів і навіть полотно, що змальовує похід Теребовлянського князя Василька на Волинь.   

Меню 

В ресторані можна замовити сніданки, холодні закуски, салати, перші страви, основні страви, десерти та різноманітні напої. Загалом "Атляс" спеціалізується на галицькій кухні. 

Ось сторінка з меню:

Що по чому 

Скуштувати англійський сніданок у ресторані “Атляс” можна за 95 гривень, борщ - за 65 гривень, а картоплю з сметаною та зеленню - за 45 грн. 

Бограч у закладі коштує 95 гривень, скумбрія під вершково-м'ятним соусом – 155 грн, а печеня з баранини та овочів -125 грн. 

Що ми замовили:

Ми замовили картоплю в глечику з телятиною та грибами за 95 гривень, салат з грушею та прошутто за 85 гривень та чай. 

Ось, як виглядало наше замовлення:

Це місце

Поки ми чекали на замовлення, то уже традиційно вирішили перевірити стан вбиральні. Виявилось, що тут чисто та гарно. 

До речі, сьогодні біля входу у вбиральню можна побачити цікаву керамічну скульптуру бабусі.  І вона тут не випадково. Справа в тому, що у 1928 році Едвард Тарлерскій посадив у клозету бабусю, яка нібито збирала гроші на нову спідницю - так і з'явився перший у Львові платний туалет. Біля скульптури є стілець, тому кожен може зробити тут селі або фотографію на згадку.

Наш рахунок 

За картоплю в глечику з телятиною та грибами, салат з грушею та прошутто, а також чай ми заплатили 225 гривень. 

Що ще:

Вішалки – є

Wi-Fi – є. 

Швидкість обслуговування — Середня.

Рейтинг на Foursquare – 8,6 з 10.

Графік роботи: з 8:00  до 24:00.

Наші враження:

Загалом нам сподобалося у цьому ресторані. Дуже вишуканий інтер'єр та смачна кухня. 

* Примітка

Цей спецпроект не має нічого спільного з рекламою, автори висловлюють в ньому особисті суб'єктивні враження  від відвідування кафе і ресторанів, а також оплачують рахунок самостійно.

У коментарях можете пропонувати заклади для майбутніх випусків рубрики.

Читайте також на нашому сайті:

Кондитерська-ресторан “Під золотою зіркою”: все про меню, ціни, обcлуговування та інтер'єр.

Актуальність
(0 оцінок)
Автор
(0 оцінок)
Якість матеріалу
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Актуальність
0/12
Автор
0/12
Якість матеріалу
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань