• Головна
  • Папа Бенедикт XVI подарує золоту вервечку Матері Божій, що у Львівській катедрі
16:18, 7 вересня 2012 р.

Папа Бенедикт XVI подарує золоту вервечку Матері Божій, що у Львівській катедрі

Папа Римський Бенедикт XVI через свого особистого представника передав у подарунок папську вервичку Матері Божій, що вінчає головний вівтар Латинського кафедрального собору у Львові.

Про це Митрополит Львівський Римсько-католицької церкви в Україні архієпископ Мечислав Мокшицький розповів 7 вересня на прес-конференції у Львові.

Як зазначив архієпископ, Папа засвідчує свою присутність, даруючи Матері Божій, яка знаходиться в катедрі, свою папську вервечку. Нагадаємо, у 2001 році Львівську Мадонну укоронував блаженний папа Іван Павло II, подарувавши їй золоту ружу.

«Є така традиція: як Папа приїжджає до ритуального образу, який має важливе чудотворне значення, Папа дарує золоту ружу чи коронує цей образ, чи дарує папську вервечку», – розповів Мечислав Мокшицький.

Вервечку, яка виконана із золота, завтра передасть особистий представник Папи Римського Бенедикта XVI кардинал Йозеф Томко під час урочистостей з нагоди ювілейного року 600-ліття перенесення столиці львівських архієпископів з Галича до Львова.

Як повідомляють у Львівській архідієцезії РКЦ, величні мури Львівської римо-католицької катедри є символом стійкості і багатої історії Церкви. У найдраматичніші хвилі шведської окупації у 1656 році король Ян Казимир віддав в опіку Матері Божій у чудотворній іконі, що вінчає головний вівтар храму, польські, литовські, руські землі. Відтоді вшановується Вона як Королева і Прекрасна Зоря міста Львова. А в 2001 році Львівську Мадонну укоронував блаженний папа Іван Павло II. Він також вшанував незломну Церкву, котрій прорікав велике майбутнє. «Due in altum! Виплинь на глибину, Львівська латинська Церкво!», – закликав найбільший моральний авторитет сучасного світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,77
EUR
42,80
42,83
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...