• Головна
  • Аудитори виявили збитковість на ЛКП ТФ «Львівспецкомунтранс»
15:38, 12 грудня 2017 р.

Аудитори виявили збитковість на ЛКП ТФ «Львівспецкомунтранс»

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби (ДАС) провели ревізію та аудит у комунальній фірмі, яка вивозить сміття зі Львова та виявили втрати на загальну суму 51, 5 млн грн.

Так, під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ЛКП Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» виявили 47,8 млн грн втрат, а під час фінансового аудиту діяльності підприємства — 3,7 млн грн, - повідомили у прес-службі Західного офісу ДАС.

Зокрема, було виявлено зайві виплати іншим підприємствам-перевізникам у сумі 32,3 млн грн за вивезення ТПВ у інші області України.

“Підприємства, яким переказано кошти, не проводили діяльності з утилізації та захоронення побутових відходів, не мали відповідних дозволів, полігонів чи інших виробничих потужностей для такої діяльності. Крім того, товарно-транспортні накладні цих перевізників не містять даних щодо пунктів розвантаження побутових відходів”, - йдеться у повідомленні прес-служби.

Разом із тим, на потреби самого “Львівспецкомунтрансу” чи інших суб’єктів господарювання замість безпосереднього вивезення та утилізації сміття використано 8,1 млн грн бюджетних коштів.

Встановлено також, що вартість та обсяги вивезенних ТПВ було завищено на 7,4 млн грн

“Наприклад, під час перевезення побутових відходів до м. Борислава одне з товариств, крім автомобілів марки MAN, використовувало автомобілі з меншою вантажопідйомністю, що призвело до завищення витрат на перевезення відходів на 4,6 млн грн”, - зазначили аудитори.

Львівські державні аудитори резюмували, що за умови дотримання вимог законодавства щодо встановлення цін (тарифів) на комунальні послуги (включаючи послуги захоронення), а також при укладенні підприємством договорів на захоронення не з посередниками, а з суб’єктами господарювання, які безпосередньо здійснюють захоронення, ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» розрахунково заощадило б 4,9 млн грн.

Слід зазначити, що матеріали обох контрольних заходів передали у ГУ НП Львівської області.

Нагадаємо, ще у лютому міська влада обіцяла провести повний аудит фіндіяльності «Львівспецкомунтрансу» за 2016 рік та оприлюднити його результати для львів’ян. Було навіть обрано на конкурсі компанію, яка мала здійснити перевірку, нею стала аудиторська компанія «ДК-Україна», що входить в авторитетну міжнародну групу NEXIA International. Втім, результатів Львів не побачив досі.

Читайте також:

Як провести Андріївські вечорниці у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #сміття #ТПВ #ЛМР #Львівспецкомунтранс #аудит #ревізія #перевірка #збитки #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...