• Головна
  • Руслана закликала не робити українізації та зняти «шаровари». Відео
10:44, 23 листопада 2017 р.

Руслана закликала не робити українізації та зняти «шаровари». Відео

Днями в ефірі програми «Свобода слова», співачка зі Львова Руслана Лижичко завила, що українцям не потрібна українізація на Сході.

Руслана розповіла, що у Луганську, Донецьку та Криму, люди прекрасно знають українську мову, говорять нею, співають пісні та відзначають українські свята, - інформує кореспондент сайту 032.ua із посиланням на канал «ICTV».

«Цим людям не треба нічого нав’язувати — вони й так українці. Я виступала в Краматорську, був чудесний концерт: там люди ходили з жовто-блакитними прапорами і в мене немає ні міфів, ні ілюзій, ні стереотипів, що там треба щось українізувати. Я взагалі проти слова «українізація», - наголосила співачка.

Свою позицію Руслана пояснила тим, що в українській історії вже була русифікація, під час якої українцям нав’язували різні фільми, книги, закривали школи, переписували історію знищували автентичну культуру. Втім, Україна виявилась досить сильною і вистояла.

Замість цього, музикантка запропонувала українцям ідентифікувати себе через новий, сучасний і модний контент, незалежно від віку, щоб не пов’язувати свою культуру лише з вишиванками.

«Мені не вистачає культурної революції. Я дуже щаслива, що ми маємо День вишиванки, але давайте знімемо з себе шаровари», - зауважила Лижичко і додала, що українці не такі, якими їх уявляє ціле покоління за нав’язаними радянськими образами.

«Я закликаю вас вивчати Україну й свої корені, тоді ми зрозуміємо, хто ми є насправді. Оце я і називаю зняти шаровари», - резюмувала співачка.

Нагадаємо, що Руслана ще з часів Помаранчевої Революції 2004 року займає активну проукраїнську позицію. А з початку Революції Гідності вона була однією з ключових фігур на Майдані.

Читайте також:

Як 14-річний хлопчик з Львівщини підкорив своїм талантом глядачів та суддів проекту "Голос. Діти" , ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #Руслана #українізація #Майдан #шароварщина #відео #революція #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...