• Головна
  • Керівник Галицького району Андрій Зозуля - про скандальні будівництва, проблеми мешканців та свою роботу. Інтерв'ю
15:05, 11 листопада 2017 р.

Керівник Галицького району Андрій Зозуля - про скандальні будівництва, проблеми мешканців та свою роботу. Інтерв'ю

Сайт 032.ua  продовжує серію інтерв’ю із керівниками районів нашого міста. Цього разу ми поспілкувалися з головою Галицького району Андрієм Зозулею. Дізналися в нього про те, як він потрапив на роботу в міську раду, скандальні будівництва та проблеми мешканців, які живуть в центральній частині міста.

Пане Андрію, розкажіть як Ви стали посадовцем, хто лобіював вас на посаду?

Працювати в міську раду я прийшов 5 років тому. На посаду заступника голови адміністрації був оголошений конкурс, я проходив його та ще співбесіду. В підсумку, я став заступником голови Галицької РА у 2012 році. А з травня цього року я виконую обов’язки керівника Галицького району.

Як часто Ви спілкуєтесь з мешканцями району?

Щодня. Постійно відбувається живе спілкування. Буває таке, що люди самостійно до нас телефонують, щось нам підказують як краще зробити. Намагаємось практикувати живе спілкування, бо коли бачиш проблему своїми очима, тоді напевно, більш правильніші приймаються рішення. І суть самої проблеми можеш дізнатися краще.

Керівник Галицького району Андрій Зозуля - про скандальні будівництва, проблеми мешканців та свою роботу. І..., фото-1, Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Які проблеми найбільше турбують людей?

В основному це питання, які стосуються будинків: ремонт покрівель, каналізації, балконів, прибудинкових територій. Мешканців найбільше хвилює стан помешкань в яких вони живуть.

Які питання в Галицькому районі потребують нагального вирішення?

Враховуючи те, що житловий фонд в нашому районі є досить старим, багато будинків мають вже більше 100 років, дуже часто виникають проблеми з каналізаційними, водяними мережами, покрівлями, балконами. Такі ситуації ми намагаємось вирішувати оперативно.

Скільки грошей у 2017 році отримав підпорядкований Вам район та як вони були витрачені?

Нашу діяльність в цій сфері можна розділити на 2 напрямки: житлове господарство та комунальне. На вирішення проблем в комунальному господарстві ми отримали близько 30 мільйонів гривень. Ці кошти витрачалися на ремонт доріг, площ, громадських просторів та утримання в належному стані території району. Ви бачите, що наразі тривають роботи на площі перед пам’ятником Т.Шевченку, ще ми відремонтували вул. Митрополита Андрея, сквер на Валах, закінчуємо вулицю Замкнену, облаштували паркомісця поблизу цирку. В основному, гроші були витрачені на ці проблеми.

Щодо житлового господарства, тут мова йде про ремонт покрівель, балконів, все що стосується житла. Тут ми мали близько 15 мільйонів. Приблизно 80% цих коштів ми освоїли, ще є певні роботи, які тривають. Якщо не вдасться щось завершити цього року, будемо це робити вже у 2018 році.

Керівник Галицького району Андрій Зозуля - про скандальні будівництва, проблеми мешканців та свою роботу. І..., фото-2, Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Урбаністи хочуть навколо центральної частини міста створити пішохідне кільце. Як Вам така ідея?

Вона мені імпонує. Ми маємо прекрасний приклад вулиці Курбаса, яку ми 2 роки тому зробили повністю пішохідною. Вулиці після цього ожила, запрацювала зовсім по-іншому. А колись там водії паркували свої автівки. Тепер там є відпочинкова зона, заклади, що розташовані поруч, розвиваються. Тому я таку ідею підтримую.

Чи є в планах районної адміністрації ремонт площі Данила Галицького (між Ляльковим театром та пожежним управлінням)

Я би не сказав, що ця площа є в найгіршому стані. І ні в 2017 році, ні в наступному, ми не плануємо проводити тут ремонтні роботи.

Чи планують облаштовувати смугу окремого  руху на вулиці Митрополита Андрея ?

Ця смуга там вже є. Тут питання до наших водіїв, які не дотримуються ПДР. Смуга облаштована належним чином, нанесена розмітка, дорожні знаки. Але часто наші водії на це не зважають і користуються цією смугою, яка є для громадського транспорту.

Львів’яни доволі часто скаржаться на хаотичне паркування на площі Галицькій та на вул.кн.Романа. Яким Ви бачите вихід із цієї ситуації?

На території Галицького району  наразі є 23 парковки, але їх має бути набагато більше. Мій підхід такий: якщо людина придбала автівку та має кошти на її обслуговування, то мала би бути ще витратна стаття  для паркування. Можливо, таким чином ми б трохи зменшили потоки автомобілів у центральну частину міста і розвантажили цю ділянку.

Керівник Галицького району Андрій Зозуля - про скандальні будівництва, проблеми мешканців та свою роботу. І..., фото-3, Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Всі фото: Назар Юськів/032.ua

А чи співпрацюєте Ви в цьому напрямку з патрульною поліцією чи муніципальною дружиною?

Звичайно, що така співпраця є.  З проблемою паркування  ми стикаємося і взимку, коли нам необхідно розчищати дороги від снігу, а припарковані автомобілі нам заважають. Тоді вже звертаємось до правоохоронців, аби вони вирішили питання з припаркованими автомобілями.

У нашому місті є сотні аварійних балконів, які можуть обвалитися в будь-який момент. Скажіть, скільки таких об’єктів, які потребують нагального ремонту, є на території Галицького району?

Загалом на території району є більше тисячі балконів загального користування. Крім того, є так звані індивідуальні балкони, на яких є вихід з окремих квартир. Кожного року ми ремонтуємо такі об’єкти. В пріорітеті в нас балкони загального користування, яким користуються більшість мешканців. Станом на сьогодні у 2017 році є відремонтованими більше 20 балконів, а загалом необхідно відремонтувати 150.

Балкони, які мають певну історичну цінність, ремонтує управління історичного середовища ЛМР. В попередні роки ми мали прекрасну співпрацю з німецьким товариством ГІЗ, які також ремонтували балкони в нашому місті.

Керівник Галицького району Андрій Зозуля - про скандальні будівництва, проблеми мешканців та свою роботу. І..., фото-4, Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Чому так довго триває реконструкція площі Маланюка та коли роботи завершаться?

Роботи вже практично завершені. Ремонт триває досить довго, бо ми кілька разів вносили зміни в проект. Плюс, там досить такі роботи досить ретельні. Можна просто порівняти підпірні стінки: в якому стані вони були і в якому тепер, після ремонту. Також майсти досить тривалий час працювали над облицюванням.

Можете сказати, коли площу відкриють після ремонту?

Думаю, що ближче до кінця листопада ми площу Маланюка відкриємо.

Наразі в Галицькому районі триває ремонт площі навпроти пам’ятника Грушевському. Як саме зміниться територія після ремонтних робіт?

Ми прийняли таке рішення, що гранітні плити, які були на плоші навпроти пам’ятника Шевченку, використаємо на площі поблизу пам’ятника Грушевському.

Скільки грошей витратять на ці роботи?

Говоримо про суму орієнтовно у 50 тисяч гривень. Сума невелика, адже за граніт ми не платили. 

Минулого року на вулиці Фредра, 7 власники зруйнували фасад історичного будинку, не маючи на перепланування жодних дозвільних документів. Чи домоглася влада відновлення історичної пам’ятки?

Прокуратура позивалася до орендарів та до власників цих приміщень. Суд зобов’язав відновити приміщення, але це мали зробити орендарі. Управління історичного середовища з такою позицією не погоджується, тому була подана апеляція, аби власники теж мали зобов’язання відновити ці приміщення. Наразі суди там ще тривають.

Керівник Галицького району Андрій Зозуля - про скандальні будівництва, проблеми мешканців та свою роботу. І..., фото-5, Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Всі фото: Назар Юськів/032.ua

Ще одне скандальне будівництво минулого року відбувалося на вулиці Чайковського,31. Чи вирішилося це питання?

В нас дуже часто виникають такі ситуації, коли будівництво скандальне, але законне, або незаконне і скандальне. Треба розділяти такі питання. Якщо говорити про вулицю Чайковського, то там основна стадія будівництва завершена. Декларація на проведення робіт компанія має. На початках існували якісь непорозуміння з мешканцями, але наразі їх вже немає.

Тобто, мешканці спочатку виступали проти будівництва, а потім змирилися з цим?

Проблема була не в мешканцях району, а в громаді міста в цілому. Наразі там все спокійно, адже замовник має всі документи на своє будівництво.

Читайте також на нашому сайті: 

Керівник Шевченківського району НадіяБанах - про ремонт доріг, сміттєпресувальну лінію в Рясному та плани на майбутнє.

ІгорЗінкевич - про Варту-1, Грибовицьке сміттєзвалище і голосування в міськраді (ІНТЕРВ’Ю).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Інтерв’ю #Андрій_Зозуля #032.ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...