• Головна
  • Громадський бюджет Львова: ТОП-7 проектів, які хочуть реалізувати у Залізничному районі
16:06, 31 жовтня 2017 р.

Громадський бюджет Львова: ТОП-7 проектів, які хочуть реалізувати у Залізничному районі

З 1 до 15 листопада у Львові мешканці усіх районів міста матимуть змогу проголосувати за ті проекти, які вони хочуть втілити неподалік свого місця проживання, у рамках Бюджету міських ініціатив.

Сайт 032.ua відібрав найцікавіші пропозиції, які подали на Громадський бюджет-2017 мешканці Залізничного району Львова, та пропонує ознайомитися з ними своїм читачам.

Спортивно-ігровий майданчик "Зоряне містечко"

У Левандівському парку — основному місці для дозвілля мешканців мікрорайону — пропонують створити майданчик для потреб дітей старшого шкільного віку та дорослих. За словами автора проекту - Михайла Севрука, за 500 000 гривень можна спорудити «Зоряне містечко», поблизу входу в парк та КМЦ «Супутник».

Згідно з проектними пропозиціями, майданчик містититиме спортивно-ігрові комплекси для дітей і дорослих, а також смуги перешкод для велосипедів, скейтів, пейн-бордів, роликів чи самокатів.

Облаштування Лісопарку "Білогорща" (П'ятий парк)

Мешканці Білогорщі хочуть облаштувати місцевий «П’ятий парк» для прогулянок і відпочинку людей різного віку. Так, автор проекту Андрій Козицький впевнений, що за 3 мільйони гривень тут можна зробити хідники, відпочинкові зони, освітлення, відеонагляд, ігрові майданчики, скейт-парк, велотрек і мотузковий парк.

Відновлення стадіону на Білогорщі

Автор проекту Михайло Семко пропонує за 499 600 гривень провести завершальний етап з відновлення стадіону для мешканців Білогорщі. З його слів, завдяки проектам «Зробимо Львів кращим» (2016 рік), «Громади в дії» (2016-2017 роки) та пожертвам місцевих жителів, тут уже здійснили вимірювально-планувальні й частину дренажних робіт, огородили територію для футбольного стадіону і висадили газон. Зараз же хочуть змонтувати систему поливу газону та встановити інвентарні приміщення (роздягальні, душові тощо). Завершити роботи очікують за 9 місяців.

«Амбітні цілі нашого проекту - розвинути навколо стадіону в мікрорайоні Білогорща спортивно-оздоровчу територію для жителів мікрорайону та усіх мешканців м. Львова», - зазначив Михайло Семко.

Скеледром в Народному домі Білогорща

Олександр Ігнатенко пропонує облаштувати скеледром у рамках створення громадського осередку мікрорайону на базі Народного дому Білогорща. Відтак, за 188 370 гривень, обіцяють змонтувати фанерні панелі в різних площинах та на поверхнях з імітацією рельєфу, створити «траси» різної складності: боулдерінгова траса, дитяча зона, навісні траси для техніки пішого туризму тощо.

Разом з облаштуванням скеледрому збираються закласти основи для подальшого функціонування на Білогорщі школи скелазіння й туризму.

Центр надання безкоштовної допомоги людям в складних життєвих обставинах «Соціальна комора»

Христина Гупало закликає мешканців Залізничного району долучитися до створення унікального центру, який би надавав безкоштовну допомогу соціально незахищеним верствам населення (щорічно — більше 5000 осіб).

Проект «Соціальна комора» було розроблено на прикладі роботи соціального центру при БФ «Християнський центр допомоги Анни-Марії», який займається волонтерською діяльністю, збирає речі та надає допомогу тим, хто її потребує: багатодітним і малозабезпеченим сім’ям, самотнім матерям, сім’ям учасників АТО, людям з інвалідністю, дітям-сиротам, закладам соціального типу (дитячі будинки, хоспіси, геріатричні центри) та ін.

З відкриттям великого центру «Соціальна комора» сподіваються створити матеріальну базу речей і ресурсів, якими забезпечуватимуть соціально незахищені верстви населення, отримати можливість надавати різносторонню матеріальну, моральну, духовну, а при потребі — професійну психологічну та юридичну допомогу, організовувати поїздки в соцзаклади та віддалені села, проводити тематичні заходи й заохочувати людей створювати ДБСТ й всиновлювати дітей. Необхідна для цього сума — 2 177 000 гривень.

Рудно-Парк як візитівка селища

Мешканці Рудно прагнуть привести до ладу єдину паркову зону в центральній частині селища, площею 1 гектар, - Рудненський парк і перетворити його на місце для дозвілля усіх. Автор проекту - Володимир Гуцол впевнений, що за 2 610 000 гривень тут можна: відновити доріжки для безпеченого переходу з вул. Огієнка до вул. Міцкевича, з вул. Шептицького до вул. Грушевського; провести освітлення; встановити відеонагляд, облаштувати лавки з урнами та клумби; обладнати дитячий майданчик та спеціальну площу з лавками, де місцеві мешканці змогли би проводити майстер-класи та різноманітні заходи.

Dog-парк з тренажерами у Скнилівському парку

Собаколюби з вулиць Виговського — Любінська та прилеглих наголошують на потребі облаштування місця для вигулу собак за зразком Dog-парку, який діє у парку ім. І. Франка з 2016 року. За даними автора проекту - Мирослава Мелимука, на реалізацію задуманого необхідно 310 тисяч гривень.

Усі фото, використані в матеріалі, взяті з авторських проектів, опублікованих на сайті львівського Бюджету участі

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua підготував добірку інноваційних проектів, представлених на цьогорічному Громадському бюджеті Львова.

Читайте також на нашому сайті:

ТОП-10 містичних місць у Львові та області.

Львівський скрипаль-віртуоз вразив публіку на польському шоу талантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #проекти #Громадськийбюджет #Залізничнийрайон #Бюджетучасті #032
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,88
42,93
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...