• Головна
  • У Львові приблизно 50-60% пасажирів – це пільговики
22:40, 26 вересня 2017 р.

У Львові приблизно 50-60% пасажирів – це пільговики

Станом на сьогодні у Львові є 24 пільгові категорії, що становить 50-60% від загальної кількості пасажирів.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, інформують у прес-службі ЛМР.

За словами Сергія Бабака, за розрахунками перевізників собівартість проїзду на одну людину становить 6,80 грн.

"Звичайно, що про підняття ціни на такий рівень не може бути мови. Розуміємо, що все здорожчало, і витрати на перевезення зросли. Тому маємо знайти компроміси. Зокрема, перевізники звертають увагу на велику кількість пільговиків, які є в місті Львові. Станом на сьогодні у Львові 24 категорії пільговиків. За різними даними 50-60% пасажирів – це пільговики. Основна частина з них – це пенсіонери", - каже Сергій Бабак. 

Також заступник Садового зазначає, що насправді, ніде в світ немає такої політики як в Україні щодо пільговиків - ніде немає безкоштовного проїзду.

"Якщо у людини є якість заслуги перед державою, то держава має цій людині доплатити гроші, а вона оплачувати проїзд у транспорті.Тому без державної політики на місцевому рівні це вирішити важко, бо є законодавчі обмеження. Ми розглядаємо різні варіанти. Розуміємо, що жодна економіка не витримає 50% пільговиків. Адже якщо 50% пільговиків, 50% умовно платить, то якщо ми піднімаємо ціну, то робимо навантаження на тих, хто платить. А якщо хтось не платить, то це треба дотувати. А звідки взяти гроші? Вони беруться з інших статей бюджету. Тому, коли хтось каже, що ми за те, щоб пільговики їздили безкоштовно, потрібно казати далі – відповідно зменшити гроші з освіти, медицини, ремонту аварійних будинків", - повідомив Сергій Бабак.

Нагадаємо, сьогодні перевізники Львівської області заявили про намір збільшити вартість проїзду в маршрутках міжміського та приміського сполучення уже з 1 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#автобус #тарифи #перевізники #новиниЛьвова #пільговики #транспорт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...