• Головна
  • Приміським автобусам Львова змінили кінцеві зупинки та забрали з міста: як це вплинуло на пасажиропотік
Транспорт у Львові
16:34, 5 вересня 2017 р.

Приміським автобусам Львова змінили кінцеві зупинки та забрали з міста: як це вплинуло на пасажиропотік

Транспорт у Львові
Фото:  lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Кінцевими зупинками міжміських та приміських маршруток стали АС.

Нововведення вступили в дію з 2-го вересня, інформують у прес-службі Львівської міської ради. Автобуси з міжміських перевезень не здійснюють зупинки у Львові, а везуть пасажирів на автостанції. 032.ua дізнавалось, чи вплинуло це на ситуацію з транспортом в місті.

Де шукати кінцеві зупинки приміських автобусів?

Відтак, перевізники, які їздили у Мостиському напрямку, відтепер курсують на АС «Західна», замість Головного залізничного вокзалу.

Автобуси із Пустомитівського та Городоцького напрямків кінцеву зупинку мають не на Приміському вокзалі, а на автостанції №3. Пасажири із Жовківського напрямку їздитимуть не до площі Теодора, а до АС №2.

За словами заступника мера Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, курсування маршруток змінили відповідно до чинного законодавства, а такі умови Львівська облдержадміністрація погодила з перевізниками.

«Закон «Про автомобільні перевезення в Україні» чітко визначає, що приміські маршрути мають курсувати лише до автостанції. Вони не мають їздити через місто», — зазначив Сергій Бабак.

Як змінився пасажиропотік?

Департамент дорожнього господарства Львівської ОДА проаналізував пасажиропотік за три дні, відколи міжміські автобуси почали заїжджати на автостанції, повідомляє прес-служба обласної адміністрації.

«За попередніми підрахунками пасажиропотік не сягнув свого піку, але ми вже бачимо у Львові переповнені маршрутки. Вважаємо, що при збільшенні студентів, які розпочнуть навчання у другій половині вересня, недостатня кількість громадського транспорту спричинить транспортний колапс», – зазначив голова ОДА Олег Синютка.

За словами Сергія Бабака, певний час триватиме перехідний період і неминучими будуть невеликі накладки.

«В управлінні транспорту відслідковують пасажиропотоки в «години пік» на АС «Західна». Якщо буде необхідність, ми додамо машини, щоб перевозити людей по місту», — сказав Бабак.

У міськраді наголошують, що з технікою проблем немає і є достатня кількість автобусів, а єдиною проблемою залишається брак водіїв.

Чи збільшать кількість транспорту?

Водночас, сьогодні, 5-го вересня, під час брифінгу мер міста заявив про збільшення кількості автобусів на міських маршрутах. Він також прокоментував, що обмеження заїзду приміських та міжміських автобусів в центр Львова – це правильне рішення, яке зараз реалізовують спільно з обласною владою.

Тим часом, голова ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига на сторінці організації у Фейсбуці повідомив, що сьогодні у Львові на маршрути не виїхало 218 автобусів. Раніше він повідомляв, що цьогоріч вперше за останні три роки в осінній період у місті на маршрути виїхало менше 500 автобусів.

Читайте також на нашому сайті:

В управлінні освіти спростовують чутки про обшуки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#міжміські_маршрутки #приміські_автобуси #транспорт #Львів #032.ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...