• Головна
  • Фестиваль сусідів збирає гостей на Знесінні: подробиці
19:33, 29 серпня 2017 р.

Фестиваль сусідів збирає гостей на Знесінні: подробиці

Фестиваль сусідів збирає гостей на Знесінні: подробиці

10 вересня у Львові відбудеться «Знесіння Фест», який вперше об’єднає сусідів цього мікрорайону.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Як розповіла у коментарі сайту 032.ua співорганізаторка фестивалю Марта Полюга, подію організовують самі мешканці Знесіння.

«Це буде перший фестиваль сусідів на мікрорайоні. Ідея виникла з того, що у нас склалася ініціативна група і наш проект реконструкції майданчика на вулиці Молочній виграв у Громадському бюджеті міста минулого року. Ми хочемо далі розвивати мікрорайон, тож вирішили зробити свято, аналогічне до таких, які роблять на Левандівці, Замарстинівській», - поділилася Марта Полюга.

Подія розпочнеться лекцією від проекту «Локальна історія» про виникнення та цінність парку «Знесіння» для Львова.

Опісля, для дорослих організують лекції та майстер-класи, також діятиме дитяча зона, яка передбачає близько 10 заходів, у тому числі наукове та бульбашкове шоу, зустріч з письменником, розваги.

Упродовж фестивалю діятиме ярмарок, а під кінець вечора відбудеться концерт на музичній сцені. Виступатиме Віктор Морозов, Соломія Чубай, гурти «Anima», «Три кроки в ніч» та «The Glass». Ввечері, після концерту буде перегляд фільму від Wiz-Art.

Окрім цього, у рамках заходу проведуть дві екскурсії парком. На них можна зареєструватись в інтернеті або під час самого фестивалю. Також проведуть кулінарний і фотоконкурс.

«Патроном фестивалю є український письменник Олег Лишега, тому що на його честь хочемо назвати сквер на Молочній, де облаштують наш майданчик. На фестивалі буде діяти літературна сцена, де його друзі й знайомі розкажуть свої спогади про нього, про його творчість, зачинтають його вірші», - пояснила Марта Полюга.

За словами співорганізаторки події, мета фестивалю - підняти соціакультурний рівень району Знесіння.

«Існує такий стереотип, що це - промисловий район. Але зараз там відбувається дуже багато подій - у парку «Знесіння», на «FestRepublic» і ми хочемо привернути таким чином увагу до мікрорайону Знесіння і розповісти людям про нього», - зауважила активістка.

За словами Марти Полюги, якраз коли виникла ідея проведення свята, діяла програма пітчигу соціальних проектів від Британської ради - «Active Citizens» («Активні громадяни»), у рамках якої «ЗнесінняФест» став одним із переможців та отримав фінансування.

Захід стартує о 12 годині на території FestRepublic (вул. Старознесенська, 24 — 26) та завершиться о 22 годині. Вхід безкоштовний.

Читайте також: Львів’ян запрошують на найтеатральніший фестиваль «Кіт Ґаватовича».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #культура #фестиваль #Знесіння
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...