• Головна
  • Типи, види й основні характеристики світлодіодних стрічок
Новини компаній
15:29, 30 березня 2017 р.

Типи, види й основні характеристики світлодіодних стрічок

Новини компаній
Світлодіодна стрічка

Світлодіодна стрічка

З появою світлодіодних (LED) стрічок стало можливо створювати будь-які освітлювальні конструкції, не обмежуючи свою фантазію. Світлодіодна стрічка – практичний, легкий у використанні інструмент для дизайнера, і допоможе створити освітлення як для затишного інтер'єру, так і для комерційного проекту. Сучасний ринок представляє великий асортимент.

Одним з головних параметрів вибору є колір освітлення. По цьому типу LED стрічки можна розділити на однокольорові і багатокольорові. Однокольорові бувають білими, синіми, червоними, жовтими або зеленими, рідше можна зустріти стрічки малинового, бірюзового або фіолетового кольору. Багатокольорові стрічки виготовляють, застосовуючи багатокристальні світлодіоди, в яких кожен кристал випромінює певний колір. Найбільш поширеними є стрічки на основі RGB і RGBW світлодіодів. Абревіатура з англійських літер вказує на колір, який випромінюють світлодіоди: R – червоний, G – зелений, B – синій, W – білий.

Типи, види й основні характеристики світлодіодних стрічок, фото-1

За спрямованістю світіння всі світлодіодні стрічки поділяються на два різновиди: фронтальні і торцеві (бічні). Найбільш поширені світлодіодні стрічки фронтального світіння з кутом розсіювання 120°. Профільні екземпляри можуть мати менший кут розсіювання, щоб сфокусувати світло на певному предметі. Гнучкі світлодіодні стрічки бічного світіння менш популярні, бо випромінюють світло під кутом 90° відносно основи.

Втім, світловий потік і нагрівання світлодіодної стрічки безпосередньо пов'язані з щільністю монтажу, тобто кількістю встановлених світловипромінюючих діодів в одному погонному метрі. Стандартна класифікація передбачає 30, 60, 90, 120 та 240 світловипромінюючих діодів на метр. Бувають і багаторядні зразки, їх нерідко виготовляють із застосуванням світлодіодів із різним кольором світіння. Також світлодіодні стрічки розрізнюють за ступенем захисту, тобто здатністю протистояти негативним впливам пилу і вологи. Клас захисту зазвичай вказують на упаковці у вигляді двох цифр, розташованих після скорочення IP. Наприклад, стрічка з відкритим монтажем деталей відноситься до класу IP20 і ніяким чином не захищена. І, навпаки, повністю ізольована стрічка має найвищу ступінь захисту IP68 і розрахована на нормальну роботу навіть у воді.

Основа всіх світлодіодних стрічок вкрита шаром клею, завдяки якому її можна прикріпити до будь-якої поверхні. Закріплюючи стрічку, треба звернути увагу на колір її основи, бо у вимкненому стані вона буде виділятися з загального інтер'єру. Основа стрічки може бути білого, сірого, коричневого кольору або прозорою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,77
EUR
42,77
42,82
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...