• Головна
  • Чи піде Тарас Чолій на мирову угоду з Садовим?
23:18, 4 серпня 2017 р.

Чи піде Тарас Чолій на мирову угоду з Садовим?

Фото: УГП

Фото: УГП

17 травня голова фракції Української Галицької Партії у Львівській міськраді, депутат Тарас Чолій подав до суду на мера Львова Андрія Садового за невиконання Закону про декомунізацію. Зокрема, йшлося про демонтаж Монументу Слави на вулиці Стрийській.

Сайт 032.ua вирішив поцікавитися у депутата і його представника у суді, як просувається справа.

За словами Тараса Чолія, у цій справі вже було два засідання: на першому представник міської ради була у відпустці, тож його перенесли. Потім було ще одне засідання, за результатами якого позивачу вирішили дати час на вирішення справи шляхом укладення мирової угоди.

Як розповів представник депутата у суді, юрист Віталій Біловус, наступне засідання щодо Монументу Слави відбудеться 26 вересня.

«Уже було два засідання, після яких очевидно і зрозуміло, що суддя не готова приймати рішення по цій справі. Вона постійно закликає до укладення мирової угоди, до відкликання позову. Через це якраз і була надана така перерва, аж до 26 вересня. Суддя надала час, щоби все-таки врегулювати спір між сторонами і, можливо, вирішити це питання шляхом мирової угоди», - зауважив Віталій Біловус.

За словами юриста, практика мирової угоди є досить поширеною, і немає нічого поганого, якщо сторони сходяться на якомусь компромісному вирішенні ситуації.

«Те, чи піде Тарас Чолій на мирову угоду, залежить від міського голови Львова. Якщо міський голова готовий дотримуватися закону і прийняти рішення про демонтаж, то, звичайно, ми зі свого боку готові відкликати позов. Якщо ж з боку міської ради не буде вчинено жодних дій щодо вирішення цієї ситуації, то на рівному місці не може бути якоїсь мирової угоди», - пояснив Віталій Біловус.

Нагадаємо, 27 квітня, на сесії ЛМР, Тарас Чолій висунув ультиматум очільнику міста: демонтувати монумент "Бойової слави Радянської Армії" на вул. Стрийській, пам’ятник Терешковій та пам’ятні дошки Галану. У разі невиконання усіх вимог, пообіцяв подати до суду, що й сталося 17 травня.

У цей же день, міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу, яка має вирішити питання експонування Монументу Слави. Окрім цього, місто звернулося за думкою до експертів, які повідомили, що Монумент Слави не підлягає обов’язковому демонтажу. Також, через аварійний стан, з Монументу Слави можуть демонтувати певну частину бетонних плит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #Садовий #Чолій #УГП #Монумент_Слави #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...