• Головна
  • Депутати Львівської облради прийняли "сміттєву" програму: що вона передбачає і що зміниться
13:22, 13 липня 2017 р.

Депутати Львівської облради прийняли "сміттєву" програму: що вона передбачає і що зміниться

фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

13 липня під час позачергового засідання депутати Львівської облради підтримали Програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м.Львові на 2017-2019 роки.

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, серед основних завдань та заходів реалізації цієї Програми: збирання та зважування ТПВ, вивезення їх з території Львова; зберігання та захоронення твердих побутових відходів, що утворюються в місті Львові; надання фінансової допомоги територіям, що прийматимуть сміття зі Львова.

Відповідальним виконавцем Програми є департамент розвитку та експлуатації житлового-комунального господарства Львівської оболержадміністраціі. Додамо, що у Львовівській ОДА створять Громадську рада з контролю за вивезення ТПВ з міста Львова.

Фінансове забезпечення реалізації заходів Програми здійснюватиметься з обласного бюджету за рахунок коштів субвенції, наданої Львівською міською радою для налагодження системи поводження з ТПВ, у загальній сумі 600 млн грн.

«Кошти – 150 млн грн на 2017 рік – це не тільки на захоронення і компенсацію перевезень, а в тому числі кошти на виконання Меморандуму – на соціально-економічний розвиток територій. Якщо цього фінансового ресурсу не вистачить, то, однозначно, Львівська міська рада повинна буде додати коштів містам», - повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, інформують у прес-службі ЛОР.

Як повідомив міський голова Львова, Андрій Садовий, Меморандум включений у цю суму.

“В рамках минулого року ми використали орієнтовно до 140 мнл грн – це компенсація на вивезення, це кошти, які йшли як субвенції. Та сума, яка є проголосована, є завелика, але платимо щомісяця. В цьому році ми передбачаємо 150 млн грн. В цю суму включені кошти, які мають йти по Меморандуму, їх, на мою думку, є забагато. Але ми це прописали, будемо рахувати кожну гривню і контролювати”, - сказав Садовий, інформують у прес-службі ЛМР.

За словами Садового, міська рада залишає за собою весь комплекс робіт, який пов’язаний з будівництвом нового, сучасного заводу з глибинної переробки відходів, рекультивацію полігону в Грибовичах, і поводження з ТПВ – це сортування,

“Щодо «Львівспецкомунтранс», те, що стосується всього комплексу вивезення сміття, машини, обладнання, техніка – ми прийняли рішення передати області”, - додав Садовий.

Нагадаємо, наприкінці червня Львівська міськрада передала повноваження управління ТПВ обласній державній адміністрації.

Згідно з ухвалою, яку прийняли депутати на сесії міськради 29 червня, місто передає обласній адміністрації повноваження на вивезення та захоронення ТПВ з території Львова на 2 роки (до 30 червня 2019 року).

Також місто погодилося сплачувати за це обласній адміністрації наступні кошти - 150 млн грн у 2017 році, 300 млн грн у 2018 році і 150 млн грн у 2019 році.

Як раніше писав 032.ua, 21 квітня, за участю віце-прем’єр-міністра України у Львові було підписано Меморандум про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з ТПВ, які утворюються у Львові.

Згідно з меморандумом сміття зі Львова будуть приймати 19 міст Львівщини впродовж наступних двох років. За цей період міська влада Львова сподівається збудувати сміттєсортувальний комплекс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сміття #новини #влада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...