• Головна
  • Львові шукають проектанта, який збудує притулок для безхатченків
17:18, 17 липня 2012 р.

Львові шукають проектанта, який збудує притулок для безхатченків

У Львові тривають процедури щодо підготовки будівництва міського притулку для тварин. Зокрема, з метою розробки якісної документації на конкурс із визначення проектанта заплановано відвідати притулок у Польщі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Розмір земельної ділянки під будівництво притулку для тварин у Львові становить 4 га. Притулок буде розташований у районі промзони Рясного-1 (вул. Шевченка-вул. Брюховицька) на відстані близько 2 км від житлових будинків. На сьогодні першочерговим завданням є розробка проектно-кошторисної документації будівництва притулку та відведення земельної ділянки. На це буде виділено 700 тис. грн.

«Великий об’єкт, велика територія – відповідно великим має бути й інженерне забезпечення. Щоб це все функціонувало, потрібні кошти. Ми розраховуємо, що з міського бюджету щорічно потрібно буде близько 800 тис. грн. на утримання притулку. Решта коштів буде залучатися як гранти. Громадські організації допомагатимуть збирати кошти від спонсорів», - розповідає начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

За словами Юрія Гольця, якщо проектна організація виготовить цього року проект будівництва притулку і буде необхідне фінансування, реалізація проекту можлива за 2-3 роки. Як зазначають у Західноукраїнському товаристві захисту тварин м. Львова, утримання притулку малою мірою буде лягати на бюджет міста. В основному все фінансуватиметься з обласного та міського природоохоронних фондів.

Як розповідають в управлінні житлового господарства ЛМР, притулок заплановано побудувати у форматі комплексного закладу: вольєри для приблизно 500 собак та 100 котів; ветеринарна клініка та аптека; зоомагазин; крематорій для утилізації решток тварин; зооринок з якісною інфраструктурою; готель для тварин; мийка, стрижка та інші види догляду за домашніми тваринами; робота кінологів з тваринами притулку, щоб мешканцям було простіше забирати тваринок додому; конференц-зал для проведення різноманітних заходів з метою підвищення рівня свідомості населення щодо правильного та гуманного поводження з тваринами. Проте, остаточний формат стане відомим після погодження з усіма відповідними службами та громадським сектором.

«До трьох тижнів ми повинні погодити технічне завдання на проектування. Ми маємо необхідні площі та кількість приміщень. Але це ще раз буде обговорюватися, виноситись на слухання. Всі пропозиції сторін будуть почуті, це буде враховано в технічному завданні на проектування. І вже після цього буде реально розпочата робота з проектування», - зазначив Юрій Голець.

«Притулок – це крок на зустріч цивілізації, крок від варварства. Яким він буде в майбутньому, від нас залежить. Ми прикладемо усіх зусиль, щоб він був гуманним», - говорить член Західноукраїнського товариства захисту тварин Юрій Микитюк.

За інформацією управління житлового господарства ЛМР, з метою підготовки якісного технічного завдання на тендер щодо вибору проектанта притулку представниками Львівської міської ради заплановано робочий виїзд у притулок для безпритульних тварин м. Вроцлава (Польща).

Довідка

Притулок для безпритульних тварин у м. Вроцлаві вважається найкращим у Польщі. Там можна розмістити 500 собак та 200 котів. Серед 500 місць є 100 окремих боксів для агресивних і тих, які утримуються на карантині. Притулок у Вроцлаві займає 5 га. Всі інвестиційні вкладення здійснило управління міських інвестицій, що становили 27 млн. злотих (близько 73 млн. грн.).

За оцінками Міжнародного фонду «Чотири лапи» у Львові налічується  до 7 тис. безпритульних тварин. Для порівняння, у Києві – 40 тис. безпритульних тварин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...