• Головна
  • Хабарники на Львівщині «наколядували» чверть мільйона - прокуратура
09:36, 16 липня 2012 р.

Хабарники на Львівщині «наколядували» чверть мільйона - прокуратура

У порушених прокуратурою Львівської області кримінальних справах про корупційні злочини суми одержаних хабарів перевищують чверть мільйона гривень. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівщини.

Упродовж січня-червня слідчими прокуратури Львівської області розслідувано 53 кримінальні справи про корупційні злочини, з яких 41 щодо 55 осіб вже скеровано до суду. З них 26 справ - про одержання хабарів. За вчинення злочинів від займаних посад відсторонено 32 посадовців.

При цьому, середній розмір одержаного хабара у вказаних справах становить близько 50 тис. грн.
Разом з тим, порушено ряд актуальних та резонансних кримінальних справ.

Так, задокументовано злочинну діяльність заступника голови Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету, керівних посадовців Головного управління освіти і науки та Управління охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації, начальника Львівського обласного управління водних ресурсів.

Скеровано до суду дві справи про систематичне вимагання та одержання хабарів у складі організованих груп, де суми одержаних хабарів перевищують чверть мільйона гривень.

Як засвідчує практика, найбільш корумпованою є сфера земельних відносин. У переважній більшості, підставою вимагання вигоди є видача та погодження дозвільної документації.

Зокрема, прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу стосовно керівника та посадовця однієї з сільських рад області щодо вимагання та одержання хабара в сумі майже 450 тисяч гривень за позитивне вирішення "земельного питання".

Скеровано до суду кримінальну справу про обвинувачення двох депутатів Винниківської міської ради. В лютому поточного року, вказані посадовці, один з яких є секретарем ради, вимагали від зацікавленої особи 8 тис. 800 доларів хабара за винесення на розгляд сесії Винниківської міськради питання щодо розробки проекту землеустрою земельної ділянки. У липні прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу стосовно голови однієї з сільських рад області та його спільника щодо вимагання та одержання ними хабара у сумі майже 120 тисяч гривень за погодження документації з надання земельних ділянок площею майже 4,5 гектарів у приватну власність.

З метою відшкодування завданих злочинами збитків на майно обвинувачених накладено арешт на суму майже 7,5 млн. грн., вилучено майна та конфісковано цінностей в сумі понад 1 млн.грн.
Також, правоохоронцями виявлено 61 факт вчинення адміністративно караних корупційних діянь, за якими складено протоколи.

Зокрема, правопорушення виявлено в діях заступника начальника відділу освіти Дрогобицької міської ради, заступника Перемишлянського міського голови, начальника відділу Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, посадовця регіонального відділення Фонду Державного майна України, 18 правоохоронців.

На даний час 20 корупціонерів уже звільнено з роботи.

На правопорушників накладено штрафи загальною сумою майже 40 тисяч гривень, вилучено та конфісковано грошей і цінностей на суму понад 100 тис. грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,86
EUR
42,78
42,95
PLN
9,86
9,95
Оголошення
live comments feed...