• Головна
  • У Львові вже 40 львів’янок отримали звання Мати-героїня
10:42, 15 липня 2012 р.

У Львові вже 40 львів’янок отримали звання Мати-героїня

Відповідно до статистичних даних, в Україні налічується майже 400 тис багатодітних сімей. У Львові ж в Єдиному державному реєстрі пільговиків обліковано2782 багатодітних сімей, що становить трохи більше 1% всіх львівських сімей.

В першому півріччі поточного року почесне звання «Мати-героїня» присвоєно 40 львів’янкам. Управлінням соціального захисту Львівської міськради виплачено винагороди з коштів державного бюджету 40 особам на загальну суму майже 430 тис.грн. Для порівняння, у минулому 2011 році винагороду виплатили 57 матерям-героїням на загальну суму понад 536 тис. грн.

Додатково

Звання присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, в тому числі дітей усиновлених.

Необхідні документи для присвоєння:

Для подання документів на присвоєння почесного звання «Мати-героїня», особа, яка прописана у Львові може звернутись в районний відділ управління соціального захисту Львівської міської ради за місцем реєстрації з таким переліком документів:

-              нагородний лист встановленого зразка в якому в п.13 повинні бути зазначені конкретні заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання, а саме - особистий внесок у виховання дітей, створення сприятливих умов для здобуття освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральний якостей (4 екземпляри-оригінали заповнені друкованим способом);

-              копії свідоцтв про народження дітей, завірені належним чином (по 2 екземпляри);

-              витяг з протоколу засідання органу місцевого самоврядування (для непрацюючих жінок), трудового колективу підприємств, установ, організацій, на яких було прийнято рішення про висунення кандидатури до відзначення (завірений печаткою і підписами);

-              копію паспорта (1,2,11 сторінки).

 

В першому півріччі 2012 року почесне звання «Мати-героїня» удостоїлась 41 львів’янка, до порівняння у 2011 році звання отримали 59 мешканок м. Львова.

Виплати за отримане звання «Мати-героїня»

Розмір винагороди у 2012 році складає понад 10 тис. грн. так як: ст. 12 ЗУ «Про Державний бюджет України на 2012 рік» установлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць, для працездатних осіб, у розмірі  1073 гривні.

«Для виплати винагороди управління соціального захисту формує заявку на виділення коштів на управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА, після чого направляється до Кабінету Міністрів України до розгляду.

У випадку виділення необхідних коштів, вони надходять на рахунок Головного управління соціального захисту населення Львівської ОДА, а потім вже поступають на рахунки районних відділів управління соціального захисту Львівської міської ради. Опісля районні відділи перераховують ці кошти на особові рахунки отримувачів (матерів-героїнь). Саме таким чином діє механізм виділення коштів на виплату цих одноразових допомог», - повідомила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту Леся Дронь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...