• Головна
  • За два тижні у Львові вирішать подальшу долю Монументу Слави, що на вулиці Стрийській (ФОТО)
13:30, 9 червня 2017 р.

За два тижні у Львові вирішать подальшу долю Монументу Слави, що на вулиці Стрийській (ФОТО)

Створена міським головою робоча група за два тижні має назвати оптимальні рішення щодо подальшої долі Монументу Слави,що на вулиці Стрийській у Львові.

Про це у п’ятницю, 9-го червня журналістам розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, інформує кореспондент сайту 032.ua.

За словами Чаплінського, цей Монумент, як і більшість пам’ятників епохи Радянського Союзу, змодельований в залізо-бетоні. Тому демонтувати таку річ доволі непросто.

"Сам демонтаж вимагає проекту демонтажу, а на це потрібно кошти. Крім того, в колах професійних є абсолютно різні думки і вивчаючи попередні ідеї членів містобудівельної ради та Спілки архітекторів, я почув дуже багато творчих думок. Дуже цікавою є ідея, аби музеєфікувати цю річ, тобто частково залишити споруду, як експонат абсурдності тоталітарного режиму”, - сказав Чаплінський.

Пан Чаплінський також зауважив, що у випадку демонтажу Монументу, на його місці можуть встановити пам’ятний знак воїнам АТО, або ж розширити межі парку. 

Додамо, що наступне засідання робочої групи з питань подальшого експонування Монументу Слави має відбутися вже наступного тижня. Після цього в мерії мають остаточно визначити, що робити із пам’ятником.

Нагадаємо, як повідомляло раніше наше видання, у квітні цього року, під час пленарного засідання міської ради, депутат Тарас Чолій звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою демонтувати Монумент Слави через закон "Про декомунізацію".

Вже у травні подібну ідею підтримали депутати облради, які запропонували замінити Монумент на пам'ятний знак воїнам АТО. 

Мер Львова 18-го травня цього року створив робочу групу, яка має вирішити подальшу долю Монументу Слави на вулиці Стрийській у Львові.

Читайте також на нашому сайті: 

ТОП-7 подій, які треба відвідати на цих вихідних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Lviv
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...