• Головна
  • На Львівщині відкрили ще один дитячий будинок сімейного типу
14:00, 13 липня 2012 р.

На Львівщині відкрили ще один дитячий будинок сімейного типу

Дитбудинок сімейного типу з’явився на Яворівщині вперше. У відкритому ДБСТ житиме подружжя Ігоря та Оксани Калиняків, яке виховує трьох власних малюків і ще взяло на виховання 6 дітей з інтернату (найстаршій дитині – 10 років, наймолодшій – 2).

Про це 032.ua повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

Новостворена сім’я житиме в будинку, який їм подарувало подружжя місцевих меценатів Шингоферів. У будинку є 5 спалень, вітальня та кухня.

«Ця родина взяла на себе величезну відповідальність, це справжній безкорисливий подвиг. Ви будете прекрасним прикладом належного виховання дітей», – наголосив Михайло Костюк, звертаючись до новоствореної багатодітної родини.

Голова Львівської ОДА, який був присутній на відкритті, також акцентував увагу на важливості впровадження програми забобіганню сирітству у Львівській області.

“Ми повинні працювати з проблемними родинами – аби не допустити до ситуації, коли діти залишаються без опіки. Однак, якщо вже є ситуація безвихідна, то дитячі будинки сімейного типу – це оптимальний варіант для життя і виховання дітей-сиріт чи діток, позбавлених батьківського піклування”, - резюмував Михайло Костюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...