• Головна
  • Вперше на Alfa Jazz Fest виступить Христина Соловій
10:33, 15 травня 2017 р.

Вперше на Alfa Jazz Fest виступить Христина Соловій

28 червня о 20.00 до Дня Конституції України Alfa Jazz Fest презентує ексклюзивний виступ Христини Соловій на відкритій сцені на площі Ринок.

Христина Соловій – українська співачка, музикант, виконавиця авторських та народних, переважно лемківських пісень в сучасних аранжуваннях.

Її виступ на Alfa Jazz Fest відбудеться в рамках дебютного всеукраїнського турне "Жива вода», географія якого вже охопила 13 міст, 18 концертів та близько 15 тисяч слухачів.

Концерт Христини стане подарунком для львів’ян і гостей міста та закриє програму фестивалю 2017 року. В основу концерту увійде альбом "Жива вода", продюсером якого став Святослав Вакарчук. Дебютна платівка артистки - це український фолк в сучасних аранжуваннях, який є синтезом стилів на перехресті джазу, блюзу та фолк-року. Лонгплей вже прослухали близько 2 мільйонів разів лише на Soundcloud. Він отримав численні схвальні відгуки критиків та потрапив у рейтинги кращих альбомів року. На основі успіху альбому Христина стала лауреатом премії від "Радіо Аристократи" у 2016 році у номінації “Стартап року: Музика та Культура”. Кліпи співачки вже зібрали понад 14 млн переглядів в YouTube. Також Христина обіцяє презентувати нові авторські та народні композиції, які є основою майбутнього альбому. Зокрема, сингл "Хто, як не ти?», який вже півроку займає високі позиції в українських радіочартах.

"Кожного року я була слухачем фестивалю. Слухала джаз в парку на сходах, у кріслі на сцені ім. Едді Рознера, у натовпі на площі Ринок. А тепер я безмежно щаслива, що цього року мені випала нагода долучитися до Alfa Jazz Fest саме своєю музикою. Я зібрала у свій бенд кращих музикантів країни, і для фестивалю ми готуємо особливі аранжування пісень з альбому «Жива Вода». У таких версіях вони прозвучать вперше. Це дуже почесно зіграти власний концерт у самому серці мого улюбленого міста. Відчуваю відповідальність і трепет перед слухачами фестивалю. Запрошую охочих львів’ян та гостей міста 28 червня на площу Ринок. Обіцяю душевну зустріч", - розповіла Христина Соловій. 


Нагадаємо, Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся в 2011 році. Організатор фестивалю - ТОВ «Леополіс Джаз». Виконавчий директор фестивалю – Наталія Горбачевська, творчий куратор – джазовий експерт Олексій Коган. В Консультаційну раду фестивалю входять відомі люди, серед яких музикант Святослав Вакарчук.


Щорічно фестиваль відвідує близько 70 тисяч гостей з України та іноземних країн. 2016 року “Alfa Jazz Fest” був визнаний поважним британським виданням The Guardian одним з найкращих джазових фестивалів Європи. Трансляцію концертів фестивалю у Європі здійснює всесвітньовідомий телеканал Mezzo. У 2017 році фестиваль пройде з 23 по 27 червня. Протягом 5 днів на 3 сценах Alfa Jazz Fest виступить близько 30 колективів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...