• Головна
  • У Львові тепер світитиметься церква Петра і Павла
10:12, 7 липня 2012 р.

У Львові тепер світитиметься церква Петра і Павла

Цієї неділі у Львові урочисте відкриття оновленого зовнішнього декоративного освітлення церкви Святих Петра і Павла.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

У святковій програмі візьмуть участь лауреат національної премії України імені Тараса Шевченка – Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», струнний квартет Viva String Quartet, а також відбудеться виступ фаєр-шоу балету. Крім цього, всіх гостей заходу чекають приємні сюрпризи.

Нагадаємо, що це не перший приклад суспільно-важливих проектів, які впродовж останнього часу компанія «САН ІнБев Україна» провадила у Львові. Зокрема, у рамках галузевої співпраці була реалізована соціальна програма з профілактики вживання алкоголю неповнолітніми «Сімейна розмова», а також конкурс «Народний Дегустатор», спрямований на розвиток пивної культури та відповідального споживання бурштинового напою. У рамках всеукраїнської акції «Я за чисте місто» разом з представниками молодіжних організацій Львова відбулося прибирання регіонального ландшафтного парку «Знесіння».

Довідка

Храм Святих Верховних Апостолів Петра і Павла – костел ордену Єзуїтів на вулиці Театральній, споруджений у 1610–1630 рр. архітектором єзуїтського ордену Джакомо Бріано. Це – перша пам'ятка барочної архітектури у Львові та одна з перших у Східній Європі.

У 2010 році за рішенням Львівської міської ради храм передано у власність Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ Української Греко-Католицької Церкви. З огляду на те, що у певний період історії храм виконував функцію гарнізонного храму міста, на даний час ним опікуються капелани Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії.

За майже 400-літню історію існування храму він пережив кілька пожеж. Одна з них трапилась у 1764 році, після чого храм реставрували, і тоді на стінах з’явились фрески, намальовані художниками з чеського міста Брно Франциском і Себастіаном Екштейнами. Всі розписи унікальні, серед них є і чудове зображення Львова. Вражає мистецькою красою скульптурне розп’яття роботи Яна Пфістера з Вроцлава, скульптора німецької школи, автора різьбярських декорацій у каплиці Боїмів.

У храмі добре збережені, за оцінками експертів, дерев’яні скульптури в стилі рококо та  найстаріший у місті орган XVIII століття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,05
EUR
42,98
43,02
PLN
9,87
9,91
Оголошення
live comments feed...