• Головна
  • Тенденції на ринку нового житла Львова
Реклама
23:23, 25 березня 2017 р.

Тенденції на ринку нового житла Львова

Реклама

Личаківський район Львова – досить престижне місце для проживання і поступається за цим показником лише Галицькому району, що є також безумовним лідером за рівнем цін на нерухомість. Проте значна частина квартир у центрі міста має безпрецедентно низьку ціну, що викликає подив бувалих знавців ринку нерухомості. А пояснюється все цілком прозаїчно – досить велике число житлового фонду відноситься до розряду будівель початку двадцятого століття, а то і зовсім мають за плечима кілька століть бурхливого життя. Не рятує ні прекрасний стан самої споруди, ні розташування в престижному місці поруч з пам'ятниками архітектури – жити в такому будинку часто буває некомфортно і це вирішує все.

Але є категорія житла, яка має стабільний попит практично в будь-якому районі міста. Новобудови, що споруджуються з будівельних матеріалів, які цілком відповідають критеріям екологічної безпеки, та із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій, що забезпечують низьку вартість утримання житла, виявляють основні закономірності розподілу цін по районах Львова. Так, відвідавши каталог ЛУН, купити квартиру у Львові (Личаківський район) в першій половині 2017 року можна було в середньому за ціною 23000 гривень за квадратний метр. Найдорожчим традиційно виявився Галицький район із середньою ціною в 27800 гривень за кв. метр, а найдешевшим – Сихівський, хоча ще кілька років тому новобудови з найменшою вартістю квадратного метра пропонувалися в Залізничному районі.

Що цікаво, з серпня минулого року середня ціна на квартири в Галицькому районі впала на сім відсотків, в той час як вартість житла в новобудовах Личаківського району не тільки не зменшилася, але навіть трохи зросла, приблизно на один відсоток. Це ж відноситься до нерухомості Сихівського району, зростання цін на нові квартири в якому з серпня склало більше трьох з половиною відсотків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...