• Головна
  • Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній
розслідування 032.ua
16:25, 7 квітня 2017 р.

Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній

розслідування 032.ua

Учора, 6 квітня, під час пленарного засідання депутати  змінили новий склад виконавчого комітету Львівської міськради.

Відповідно до рішення депутатів у виконавчий комітет тепер входять: Андрій Садовий , Анатолій Забарило, Марта Литвинюк, Сергій Бабак, Геннадій Васьків, Ростислав Дацків, Андрій Москаленко.

Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній, фото-1

Також за пропозицією депутатів до складу виконкому включили ще й Сергія Дмитровського та Ореста Печенка. 

MyCollages (2)

MyCollages (2)

На фото: ліворуч Сергій Дмитровський, праворуч Орест Печенко.

Ми вирішили дізнатися, чим займаються Сергій Дмитровський і Орест Печенко, яких так хотіли бачити у виконкомі депутати міськради. Сьогодні наша публікація присвячена Оресту Печенку, а згодом ми опублікуємо статтю про те, чим займається Сергій Дмитровський та його сім'я. 

Отже, Орест Печенко був депутатом Львівської міськради 6-го скликання (2010-2015 рр.), входив в постійну депутатську комісію архітектури, містобудування та охорони історичного середовища і до Народного Руху України. 

До речі, напередодні місцевих виборів Громадський рух ЧЕСНО проводив моніторинг роботи місцевих рад  і зробив інфографіку про те, які депутати прогулювали роботу і знову хочуть потрапити до Львівської міськради. Серед багатьох депутатів, можна побачити і прізвище Ореста Печенка. 

Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній, фото-3

За даними інформаційного порталу депутатів ЛМР,  з 1996 року по 2010 рік Печенко працював спеціалістом з фінансових питань українсько-чеського СП «Ройал ЛТД». Важко не погодитися, що 14 років – це доволі великий проміжок часу.  Чим ж займалася компанія, де працював Печенко? В мережі ми відшукали публікацію, яка вийшла на сайті "gazeta.ua" 21 червня 2006 року про те, що з вулиць забирають гральні автомати.

У ній ідеться про те, що "Ройал ЛТД" – це фірма, яка першою отримала ліцензію на ведення грального бізнесу у Львові (1992 р.) і на той час в місті мала 30 закладів. Тут є також коментар і самого Ореста Печенка.

 lLVV6u9X_B4

ТзОВ "Ройал ЛТД" і досі існує. Згідно з ЄДР основний вид діяльності компанії сьогодні – це надання послуг мобільного харчування і діяльність ресторанів.

Керівником компанії є Печенко Руслан Орестович. У матеріалі розміщеному на сайті http://news.tochka.net, який датований 1 червня 2010 року, ми знайшли інформацію про те, що  після заборони гральної індустрії в Україні Руслан Печенко разом із своїми компаньйонами відкрили мережу піцерій «Деліката».

Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній, фото-4

До речі, за інформацією місцевих ЗМІ, Руслан Печенко є братом уже тепер нового члена виконавчого комітету Львівської міськради. Але повернімося до Ореста Печенка і до його бізнесу.

Сьогодні, за даними ЄДР, Орест Печенко є засновником і кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ "Спецавтобаза громадського харчування”. Також засновником і бенефіціарним власником цієї компанії є Заверуха Оксана Романівна. 

Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній, фото-5

Основний вид діяльності  ТзОВ "Спецавтобаза громадського харчування”  - це вантажний автомобільний транспорт.  Керівником компанії зараз є Гриневич Ігор Данилович.

До речі,  29.12.2016 року виконавчий комітет міськради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво, реконструкцію та реставрацію 18 об’єктів у межах Львова. Серед цих об'єктів є  і будівництво ТзОВ «Спецавтобаза громадського харчування» офісного будинку з вбудованим закладом громадського харчування та даховою котельнею на вул. Варшавській, 201.

Окрім цього новообраний член виконавчого комітету є засновником разом із Дземінським Юрієм-Андрієм Юрійовичем ТзОВ “В Руслані”.  Основний вид діяльності ТзОВ “В Руслані” -  це  надання послуг мобільного харчування і діяльність ресторанів. Керівником компанії є сам Орест Печенко. 

Також Орест Печенко  є одним із засновників ТЗОВ “Західноукраїнська текстильна компанія”. Основний вид діяльності компанії - роздрібна торгівля уживаними товарами в магазинах.

А ще Орест Орестович входить у перелік засновників громадської організації "Народна самооборона Львівщини". Крім нього, серед засновників є Артем Хмиз, Юрій Мартинюк, Сергій Рянкель та керівник фракції "Громадський рух "Народний контроль" у міськраді Валерій Веремчук. Останній, до речі, під час голосування за оновлений склад виконавчого комітету і запропонував включити до складу виконкому кандидатуру Ореста Печенка.

Основний вид діяльності "Народної самооборони Львівщини" - допомога українським військовим у зоні АТО, а також їх родинам.

Також, згідно з даними ЄДР, з 12.07.2016 року Печенко Орест Орестович є керівником і підписантом в  ТзОВ «Професійна ліга».

wDOHm71Qn3s

Також ім'я та прізвище Ореста Печенка ми знайшли в переліку засновників ПП "Форсаж Львів", основна діяльність якого - це кафе. Зараз підприємство в стані припинення. Підставою для цього стало судове рішення про неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній, фото-6

 Ще одна компанія, де ми знайшли прізвище та ім'я новообраного члена виконавчого комітету у переліку засновників - це ТзОВ "ТБ-Будінвест".

Основний вид діяльності ТОВ «ТБ-Будінвест» - це діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Окрім цього Орест Печенко входить у перелік засновників і є бенефіціарним власником ТОВ «ЗФ Логістик» , яке займається неспеціалізованою оптовою торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

На чому їздить новообраний член виконавчого комітету, співзасновник шести компаній і однієї громадської організації та керівник ТзОВ «Професійна ліга» нам з'ясувати не вдалося. В електронному Єдиному державному реєстрі МВС України, за Орестом Печенком і його дружиною автомобілі не зареєстровані.

wjaVnFOC1Zo (1)

wjaVnFOC1Zo (1)

Новообраний член виконавчого комітету Львівської міськради виявився співзасновником шести компаній, фото-8

Додамо, що у 2015 році Печенко Орест був кандидатом в депутати до Львівської обласної ради і до Львівської міськради  від «Громадського руху «Народний контроль», але не пройшов. Як ми раніше писали, головою партії “Громадських рух “Народний контроль” є народний депутат України VIII скликання Дмитро Добродомов.

Нагадаємо,  коли 17 грудня 2015 року депутати Львівської міської ради утворювали виконавчий комітет Львівської міської ради, до його складу входило шість людей: Андрій Садовий, Анатолій Забарило, Марта Литвинюк, Віктор Пушкарьов, Ростислав Дацків, Андрій Москаленко.

Тоді, на зауваження депутатів про непублічність формування складу виконавчого комітету, міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що до його складу буде включено людей з числа громадськості.

Сьогодні ж уже оновлений склад виконкому, у якому має бути 10 людей, виглядає наступним чином:  Андрій Садовий , Анатолій Забарило, Марта Литвинюк, Сергій Бабак, Геннадій Васьків, Ростислав Дацків, Андрій Москаленко, Сергій Дмитровський і Орест Печенко.  Ще одне місце у складі виконкому залишається вільним. Його має зайняти заступник мера з гуманітарних питань.  Наразі ж посада заступника міського голови з гуманітарних питань є вакантною.

Зазначимо, що виконавчий комітет - орган, що має повноваження у сфері фінансів, бюджету, управління комунальною власністю, регулювання земельний відносин, будівництва та багатьох інших сферах. Більшість рішень, які приймає виконавчий комітет Львівської міської ради стосуються затвердження детального плану територій, містобудівних умов та обмежень, затвердження висновків щодо вартості майна, яке підлягає приватизації, надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами і внесення змін до бюджету міста тощо. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...