• Головна
  • Луценко: Садовому може загрожувати відсторонення від посади
09:39, 15 березня 2017 р.

Луценко: Садовому може загрожувати відсторонення від посади

Генпрокурор Юрій Луценко в ефірі програми HARD з Влащенко, прокоментував відкриття кримінального провадження стосовно посадовців Львівської міськради і заяви Садового про те, що проти нього хочуть відкрити кримінальну справу.

За словами Юрія Луценка, якщо буде вручена підозра щодо недбалості зі смертельними випадками, це достатньо серйозне звинувачення. Воно може призвести і до відсторонення його від займаної посади, і до кримінальної відповідальності, передбаченої законом, - пише ZIK.ua

Луценко повідомив, що два тижні тому у Харкові була завершена експертиза, яка встановила, що ніякого підпалу на сміттєзвалищі «Збиранка» біля Грибовичів не було.

«Всі розмови про те, що якісь спеціальні диверсанти із конкуруючих політичних партій підпалили сміттєзвалище експертиза не підтвердила. Це було самозагоряння через недотримання технологій. Відтак стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради, які призвели до такого становища. По-старому це – халатність. Але все обтяжується тим, що ми маємо трьох загиблих. Сім’ї в праві спитати, хто зі службових осіб Львівської міськради за це відповідає. Саме зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює цього «Хто?». Я не можу виключати, що ним може бути і міський голова, і його заступники, і інші посадові особи», – сказав Луценко.

Стосовно того чи у цій справі є політичний тиск, про який часто заявляє міський голова Львова, Луценко відповів так:

 «Мені здається, що проблема зі сміттям виникає не від того, що мер в опозиції чи коаліції. Сміття просто треба утилізовувати, цим треба займатися. Андрій Іванович не перший термін на посаді і навіть не другий». 

Нагадаємо, нещодавно Юрій Луценко заявив, що пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі у травні минулого року сталася через "недотримання технологічних умов зберігання мас сміття та ведення цього господарства. 

Натомість, мер Львова Андрій Садовий неодноразово стверджував, що на Грибовицькому сміттєзвалищі стався підпал. На думку Садового, це зробили аби  показати Львів в нехорошому план. 

На початку тижня міський голова Львова проти нього хочуть відкрити кримінальне провадження. 

“За що вони мені пред’являть я ще не знаю, але те, що такі наміри є, і такі справи готуються, я знаю. Дізнався я про це в суботу, перебуваючи в Києві і спілкуючись з керівництвом країни” - повідомив Садовий 13 березня журналістам. 

Як раніше писав 032.ua, 29 травня, о 05:07 до рятувальників надійшло повідомлення, що у селі Великі Грибовичі виникла пожежа на сміттєзвалищі.  Впродовж 29 травня вогнеборці працювали над тим, аби ліквідувати масштабну пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі. Робота ускладнювалась тим, що поблизу сміттєзвалища не було вододжерел, тому рятувальникам довелось прокласти магістральну лінію довжиною майже 3 км. та організувати підвіз води водовозами.  Тоді загальна площа пожежі становила 2000 кв.м. 

У понеділок, 30 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі після гасіння пожежі стався зсув сміття. Внаслідок цього під завалами опинились троє працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, тіла яких знайшли без ознак життя наступного дня. Серед тих, хто потрапив під завал сміття, ймовірно, є й еколог комунального підприємства "Збиранка". Чоловіка не знайшли досі.

Читайте також на нашому сайті: Олег Береза розповів, коли у Львові почнуть впроваджувати електронний квиток.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...