• Головна
  • Історичні пам’ятки на Львівщині будуть посилено охороняти, аби уникнути небажаних провокацій
14:30, 13 березня 2017 р.

Історичні пам’ятки на Львівщині будуть посилено охороняти, аби уникнути небажаних провокацій

Після того, як зловмисники познущалися над пам’ятниками загиблих поляків на території кладовища у селі Підкамінь, на Львівщині посилять охорону тих пам’яток, які можуть привертати найбільшу увагу вандалів.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу із журналістами розповів губернатор Львівщини Олег Синютка, інформує кореспондент сайту 032.ua.

За словами Синютки, відповідне рішення було прийняте після проведення наради із правоохоронними органами області.  

Будуть посилені відповідні заходи безпеки

"Будуть посилені відповідні заходи безпеки. Ми розуміємо місця, які найбільше можуть привертати увагу вандалів чи представників спецслужб Росії. Тому, на цих місцях ми посилили охорону. Також, за результатами нашої наради, я звернувся із відповідним листом до керівників органів місцевого самоврядування, аби вони встановили відеонагляд в місцях потенційних актів вандалізму. Я розумію прекрасно, що наша історія на території Львівщини є такою, що поховань людей, які мають польське коріння чи польську національність є дуже багато, вони є практично в кожному населеному пункті. Тому поставити біля кожної пам’ятки охорону чи відеонагляд - нереалістично", - розповів Синютка. 

Нагадаємо, що напередодні вандали сплюндрували пам’ятники загиблим полякамна кладовищі в селі Підкамінь, що на Львівщині. Невідомі  розмалювали і залили червоною фарбою пам'ятні хрести і меморіальні таблички загиблих поляків, порозкидали лампадки та понищили довколишню територію.

Губернатор Львівщини Олег Синютка назвав цей акт вандалізму спробою посварити український та польський народи. На думку Синютки, такий сценарій дуже вигідний російським спецслужбам, які хочуть показати негативне ставлення українців до поляків на території Львівщини. 

Читайте також на нашому сайті: 

Зійшов сніг, а разом з ним і асфальт: як виглядають вулиці Львова після зими (ФОТОРЕПОРТАЖ).

На виїзді зі Львова трапилась ДТП: фото з місця події.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #пам’ятники #охорона #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...