• Головна
  • Родини загиблих гірників отримають близько 700 тисяч гривень компенсації, а розслідувати трагедію на шахті "Степова" буде державна комісія (ВІДЕО)
18:01, 3 березня 2017 р.

Родини загиблих гірників отримають близько 700 тисяч гривень компенсації, а розслідувати трагедію на шахті "Степова" буде державна комісія (ВІДЕО)

У четвер, 2-го березня, внаслідок вибуху шахти на Львівщині та обвалу гірської породи, загинули 8 гірників шахти "Степова", ще 20 чоловік опинилися на лікарняних ліжках.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Вибух на шахті пролунав близько 13:00 на глибині 550 метрів. В момент аварії під землею перебувало 172 гірники, а безпосередньо на аварійній ділянці, де й стався вибух, було 34 людини.

Потужний вибух газоповітряної суміші забрав життя щонайменше 8 людей. Дізнавшись про трагедію на шахті "Степова", на Львівщину терміново вилетів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, туди ж ще раніше прибули губернатор області Олег Синютка, голова Нацполіції у Львівській області Валерій Середа та керівництво ДСНС.

Шахта "Степова" серед усіх шахт ДП "Львіввугілля" має надзвичайну категорію по викидам газометану, розповідає журналістам голова регіонального об’єднання незалежної профспілок міста Червоноград, Віталій Оніжук. Десять років тому на цій шахті вже був схожий випадок. Тоді, на щастя, все обійшлося без жертв, лише двоє гірників отримали опіки різного ступеня тяжкості. 

"Лава проходить до 80 метрів в місяць. Там залишаються місця, де зберігається газометан. Коли йде повітря через вирубки, воно видуває газометан. Будемо говорити, що на даний момент, що можливо сталося коротке замикання, газ підійшов і стався вибух", - Оніжук.

Гірники нарікають на застаріле обладнання та небажання уряду модернізовувати шахти. Кажуть, що востаннє тут нове обладнання встановили ще близько 10 років тому, однак воно вже потребує заміни.

"Сьогодні маємо результат того, що не виділяються кошти на обладнання, на техніку безпеки. На цій шахті нове обладнання ми востаннє отримували 10 років тому. От і маємо результат", - зазначив Оніжук.

Водночас, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, після термінової наради із керівництвом області та рятувальниками, дом заявив, що сім'ї загиблих гірників отримають матеріальну допомогу від держави, на рівні Кабміну буде створена Державна комісія, яка розслідуватиме причини вибуху на шахті "Степова". Крім того, комісія ініціюватиме перевірку усіх українських шахт.

Нагадаємо, що поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі гірників на шахті "Степова", за статтею 272 (част.2) ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Натомість, Президент України оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. 

Читайте також на нашому сайті:

З 1-го квітня у Львові зростуть тарифи за квартплату.

Скільки заробляють ІТ-шники у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #вибух #шахта #львів #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,63
39,72
EUR
42,60
42,70
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...