• Головна
  • Головні події лютого: огляд важливих новин, які ти міг пропустити
Підсумки місяця
13:08, 28 лютого 2017 р.

Головні події лютого: огляд важливих новин, які ти міг пропустити

Підсумки місяця

На календарі уже 28 лютого, а це означає, що сьогодні останній день лютого і зими.

032.ua пропонує вам згадати, що такого важливого сталося у Львові у другий місяць 2017 року, аби ви не пропустили найважливішого і були в курсі усіх подій.

Для руху транспорту повністю відкрили вулицю Мечникова.

З 4 лютого для руху автотранспорту повністю відкрили вулицю Мечникова. Рух трамваїв № 7, обіцяють відновити після реконструкції перехрестя вулиць Личаківської та Мечникова.

Нагадаємо, що ремонтувати вулицю Мечникова почали з 14 грудня 2015 року. Ремонтні роботи обіцяли закінчити ще влітку 2016, але ремонт затягнувся через те, що було виявлено скельні породи. Вони, до речі, не тільки відтермінували закінчення робіт, а й призвели до їх здорожчання.

Земельна ділянка на Яворівщині не підходить під полігон та завод з переробки ТПВ.

16 лютого науково-експертна група повідомила, що ділянка  на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка», площею 12,5 га. не відповідає вимогам державних будівельних норм, у частині їх дотримання щодо відстаней до відкритих водоймищ, культурно-оздоровчих об’єктів, водозаборів, заповідних територій національного та європейського значення і там не можна будувати сміттєпереробний комплекс.

Як йдеться у висновку науково-експертної групи, на ділянці проявляються невідповідні нормативам ознаки повторюваності вітрів різних напрямків (рози вітрів) стосовно житлової забудови, зон відпочинку та інших місць масового перебування населення за межами санітарно-захисної зони об’єкта.

Впродовж останніх років відбулися глибокі незворотні зміни в ландшафтно-геологічній структурі довкола промислового майданчика «Сірки» та інших територій Яворівського району. На місці сірчаних кар’єрів утворились великі озера, орієнтовною площею 700 га. Недалеко від промислового майданчика протікає р. Шкло, яка впадає у р. Сян, далі в р. Віслу басейну Балтійського моря. Відтак, комісія вважає, що все це робить цілковито недопустимим створення сміттєсховищ і екологічно загрозливих підприємств на цій території.

На Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалися роботи з укріплення дамби.

smittyezvalyshche_1

З 14 лютого на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі розпочалися роботи із укріплення дамби.

Три компанії будуть змагатися за право будувати сміттєпереробний завод на Львівщині.

15 лютого у Львівській ОДА публічно відкрили шість пропозицій від п’яти інвесторів, які зголосилися взяти участь у конкурсі з будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині. Із 6-ти пропозицій, які були подані на земельні ділянки у Миколаївському та Дрогобицькому районах, лише 3 отримали схвальну оцінку членів конкурсної комісії.

Наукова експертиза назвала причину загорання, яке сталося на Грибовицькому сміттєзвалищі

Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України зробив остаточний висновок, що на Грибовицькому сміттєзвалищі підпалу не було, а сталося самозагоряння через недотримання технологічних умов зберігання мас сміття та ведення цього господарства.

Додамо, що міський голова Львова не вірить такому висновку експертизи. 

У всіх трамваях і тролейбусах можна купити квиток за допомогою смартфону.

Відтепер у всіх львівських трамваях та тролейбусах, пасажири мають змогу оплатити проїзд через спеціальний QR код - електронну програму для купівлі та компостування квитка.

У Львові обрали переможців на облаштування громадського простору пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У вівторок, 21 лютого, у Львові обрали переможців архітектурного конкурсу на облаштування громадського простору пам'яті героїв Небесної Сотні. Найкращий проект розробила львівська команда архітекторів у складі Андрія Лесюка, Марії Яструбчак та Христини Пундак.

Новий громадський простір облаштують на території довкола вулиці Кривоноса (на Губернаторських валах).

Особливість цього проекту в тому, що, як запевняють переможці конкурсу, він є дуже простим для будування. Особливістю також є і те, що на даху мосту будуть дірками зроблені імені Героїв Небесної Сотні. Коли падатиме дощ, то він просочуватиметься через ці дірки. Це такий собі символізм, нібито ці каплі дощу – це сльози за загиблими. А коли ж світитиме сонце, і промені просочуватимуться, це символізуватиме наше світле майбутнє. Те, за що боролись хлопці.

На мості також будуть розташовані п'ять плит, що символізують ті п'ять днів, у які загинула найбільша кількість людей під час Революції Гідності. Міст буде зроблений з певними перепонами, які символізуватимуть барикади та щити, що були невід'ємною складовою тих подій.

Загалом у конкурсі зареєструвалось 36 учасників, проте встигли з дедлайнами і пройшли у наступний етап лише 25. Вже з цих двадцяти п’яти обрали трьох переможців і одну команду відзначили окремо. Переможці, а також учасники, які посіли у конкурсі друге та третє місце, отримали грошову винагороду від Львівської міської ради у розмірі 90, 60 та 30 тис. грн.

Гендиректором Львівської опери став Василь Вовкун.

5b30582d55945e41dacb824bca9d92c2

На фото Василь Вовкун праворуч. Джерело фото: https://www.facebook.com/vydyva?fref=ts

У вівторок, 22 лютого, у міністерстві культури України відбулося засідання конкурсної комісії з проведенням конкурсного добору на посаду генерального директора та художнього керівника Львівської опери.  Відповідно до рішення конкурсної комісії, новим гендиректором - художнім керівником  Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької став Василь Вовкун.

Для реконструкції Львівського обласного перинатального центру треба майже 175 млн гривень.

9161bf1173f8da0f573c225131de1a74

У лютому Кабмін виділив 45 млн грн для проведення реконструкції Львівського перинатального центру. Втім, цих коштів є недостатньо для проведення усіх належних робіт.  За офіційними даними для реконструкції Львівського обласного перинатального центру треба майже 175 млн гривень. Представники трудового колективу звернулися в обласну раду з проханням розглянути можливість співфінансування з обласного бюджету.  У Львівській обласній раді вирішили залучити частину коштів від приватизації комунальних підприємств області і виділити їх на реконструкцію. Детальніше читайте ТУТ.

Львів’янам, які отримують субсидію, безкоштовно встановлять лічильники

Мешканцям Львова, які мають субсидії, встановлять прилади обліку холодної і гарячої води. Відповідне рішення сьогодні, 10 лютого, затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради. За словами в.о. начальника управління інженерного господарства ЛМР Олександра Одинця, таке рішення зумовлено тим, що держава не відшкодовує повної оплати за холодну і гарячу воду згідно з встановленими нормами.

Відеокоментар Олександра Одинця з цього приводу:

У Львові запрацювали нові сервіси замовлення таксі. 

cd4ac3869500cd7d1cdd1c6bd9bc1741

У Львові почав працювати сервіс "Яндекс.Таксі".  Виклик машини і перші два кілометри шляху коштують 14 гривень. Кожен наступний кілометр у межах міста обійдеться у 5 гривень, а поза ним — 6,5 Замовити автомобіль можна на сайті taxi.yandex.ua або за допомогою мобільної програми.

У прес-релізі компанії зазначається, що сервіс автоматично віддає замовлення водієві, який перебуває неподалік, тому машина приїжджає швидко. За її наближенням зручно стежити на карті міста, а номер і марку авто сервіс надсилає через SMS-повідомлення.

Окрім цього, цього місяця у Львові запрацював  міжнародний онлайн-сервіс Uber. Тариф онлайн-сервісу Львові наступний: 4 грн. - подача автомобіля і 5 грн. за кожен кілометр в дорозі. Мінімальна вартість поїздки складатиме всього 14 грн. З першого дня оплатити поїздки з Uber у Львові можна буде як готівкою, так і за допомогою зареєстрованої в додатку банківської картки.Для того, щоб почати користуватися Uber, необхідно завантажити додаток за посиланням uber.com/app, на Google Play для Android або на App Store для iPhone.

Читайте також на нашому сайті:

Через скарги мешканців у ЛОДА візьмуться перевіряти правильність нарахування платежів "Львівгазу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...