• Головна
  • На будівництво багатофункціонального комплексу поблизу Арени Львів" витратять більше 60 млн євро
18:04, 14 лютого 2017 р.

На будівництво багатофункціонального комплексу поблизу Арени Львів" витратять більше 60 млн євро

Завдяки будівництву сучасного багатофункціонального комплексу поблизу стадіону "Арена Львів", наше місто зможе приймати міжнародні та українські конференції, спортивні події, концерти та виставки за участю понад 2000 осіб.

Наразі у Львові вже підготували техніко-економічне обґрунтування та попередній бізнес-план проеку. А сьогодні, 14 лютого, відбулася презентація перших напрацювань, інформує кореспонедент сайту 032.ua.

Майданчик для проведення концертів, виставкові зали та багато іншого. 

На території майбутнього комлексу планують облаштувати  приміщення та виставкові холи, які зможуть одночасно зібрати 2-2,5 тисячі людей. Комплекс буде виконувати різноманітні функції. Тут можна буде проводити офіційні, неформальні зустрічі, концерти та різноманітні виставки. Так, за словами директора ЛКП «Агенції з підготовки подій» Ліни Остапчук,  кількість проведених у Львові конференцій, виставок та симпозіумів щороку зростає. Однак Львову баркує місця, аби проводити у місті заходи світового масштабу, тому будівництво сучасного конгрес-холу назріло вже давно.

На будівництво багатофункціонального комплексу поблизу Арени Львів" витратять більше 60 млн євро, фото-1
На будівництво багатофункціонального комплексу поблизу Арени Львів" витратять більше 60 млн євро, фото-2

"Зараз ми активно працюємо над просуванням Львова, як місця проведення масштабних міжнародних подій. Проте відсутність належного приміщення, яке могло б умістити понад 1200 осіб одночасно, суттєво обмежує можливості Львова на європейській арені", - зазначає Остапчук.

З поглядом у майбутнє.

Ще у жовтні минулого року у Львові оголосили тендер на залучення компанії розробника техніко-економічного обгрунтування для будівництва конгрес-холу. Тоді переможцем стала стала компанія JLL (ТОВ «Джонс Ленг Ласаль») в Україні, яка робила проект подібного конгрес-холу у Дубаї. 

"При розробці було проаналізовано ряд подібних досвідів у сусідніх країнах, зокрема,  для нас, як для Львова, був достатньо цікавим і важливим досвід Кракова. Це важливо тому, що Для нас  що станом на сьогодні є активний ріст ринку", - наголосив радник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Про зростання попиту на ринку та можливість Львова зайняти у цій ніші своє місце, зазначають  і в самій компанії-розробника проекту. 

"Попит є. І не лише у Львові. Загалом в Україні відсутні такі майданчики, які могли би иприйняти професійні заходи на національному та міжнародному рівнях. Тому, аналізуючи це, ми маємо попередню концепцію, яка включає будівництво великої зали на 2-2.5 тис. людей", - розповіла менеджер проекту компанії  JLL Любов Цапенкова. 

На будівництво багатофункціонального комплексу поблизу Арени Львів" витратять більше 60 млн євро, фото-3

Тому у Львові хочуть збудувати максимально адаптивний комплекс для різноманітних подій. Як зазначає Цапенкова: "Для того, щоб його можна було легко переробити із майданчика для проведення концерту, наприклад, на ділянку для  кінного чемпіонату".

Попередня площа комплексу – 22 тисячі квадратних метрів. Однак у перспективних планах - розширити площу до 32,5 тисяч квадратних метрів, що дасть змогу приймати конференції на 10 000 осіб. Наразі організатори працюють над архітектурним аспектом об’єкту, а наприкінці 2017 року у Львові планують оголосити інвестиційний конкурс. 

"За попередніми розрахунками, будівництво такого комплексу обійдеться у 60-70 мільйонів євро. Однак ціна може змінитись, адже в Україні ціни на будівництво є меншими, ніж в Європі. Крім того, ми зацікавлені у тому, аби цей комплекс був би цікавим міжнародним та українським компаніям як зараз, так і через 10-15 років", - сказала Любов Цапенкова. 

Наразі ж, через відсутність у нашому місті подібного майданчика, масштабні заходи відбуваються у Львові на території "Арени Львів" та готелю "Дністер". Приміром, у листопаді минулого року стадіон "Арена Львів" приймав XVI Міжнародний економічний форум, а в залах готелю "Дністер" у жовтні 2016 року відбувався сьомий Всеукраїнський Форум ОСББ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #конгрес_хол #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...