• Головна
  • Роботу науково-експертної групи продовжили до 20 лютого
15:00, 14 лютого 2017 р.

Роботу науково-експертної групи продовжили до 20 лютого

Роботу науково-експертної групи, яка має встановити, чи підходить земельна ділянка на території  колишнього гірничо-хімічного підприємства “Сірка“ у Яворівському районі Львівської області для будівництва сміттєпереробного заводу , продовжили до 20 лютого. 

Таке рішення прийнято відповідно до рекомендацій заступника керівника науково-експертної групи - доцента Національного лісотехнічного університету України Юрія Зими, у зв'язку з неповнотою попередніх відомостей щодо земельної ділянки, інформує прес-служба Львівської міськради.

Нагадаємо, 27 січня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові, за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

За результатами комісії Львову погодили виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка», площею 12,5 га.

30 січня голова Львівської ОДА Синютка підписав розпорядження про передачу ЛКП "Збиранка" земельної ділянки у Яворівському районі.

Того ж дня міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення науково-експертної групи для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону.

Перше засідання науково-експертної групи відбулось 31 січня цього року. Наступне засідання заплановане на цей четвер.

Додамо, що 1 лютого кандидат технічних наук Юрій Зима повідомив, що за попереднім висновком науково-експертної групи земельна ділянка на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівської «Сірки»,  є непридатною для будівництва будь-яких об’єктів поводження з відходами.  Основна причина наразі негативного рішення комісії - наявність на цій території великої кількості небезпечних карстових порожнин, а також, можливо, гідрогеологічні показники. Фахівець також зазначив, що для остаточного висновку потрібні дослідження та залучення широкого кола фахівців. Однак це може зайняти не менше року.

Зазначимо, що роботу цієї групи очолює академік Національної Академії наук України, Герой України Ігор Юхновський.

Як виглядає земельна ділянка на Яворівщині, де мають побудувати сміттєпереробний завод дивіться ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...