• Головна
  • З понеділка в країні можливі відключення електростанцій
Політичні новини
12:10, 13 лютого 2017 р.

З понеділка в країні можливі відключення електростанцій

Політичні новини

З понеділка можуть почати відключення електростанцій. Причиною відключення українських ТЕС стала блокада залізниці на Донбас і неможливість доставити вугілля з непідконтрольних Україні територій.

Запаси вугілля на більшості українських електростанцій досягли критично низького рівня. Причиною цього стала блокада залізниці на Донбас і неможливість доставити з непідконтрольної Україні території необхідний антрацит. Про це заявило джерело в міністерстві палива та енергетики, передає видання Багнет.

– Ситуація критична. Таких низьких запасів вугілля не було на ТЕС навіть в 2014 році в розпал військових дій. Починаючи з понеділка, за оперативними даними, можуть початися відключення електростанцій, – заявив співрозмовник в Міністерстві. Нижче ми публікуємо графік можливих відключень.

З понеділка в країні можливі відключення електростанцій, фото-1

За словами джерела, до кінця дня неділі вугілля вистачило на Вуглегірській, Придніпровській ТЕС. На Слов’янській, Курахівській, Запорізькій запаси вугілля вичерпаються в понеділок увечері. На Миронівській, Зміївській – до кінця дня вівторка, на інших ТЕС, крім Трипільської, до кінця дня середи. Трипільська ТЕС, що забезпечує електроенергією Київську область зупинитися в наступну п’ятницю.

– Ми намагаємося вирішити проблему з імпортом вугілля з Польщі та ПАР, але оперативно організувати його постачання в потрібному обсязі не вдасться, – стверджує джерело в Міністерстві.

Джерело: Факти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...