• Головна
  • Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон зустрівся із мешканцями Грибович: про що вони говорили
12:13, 2 лютого 2017 р.

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон зустрівся із мешканцями Грибович: про що вони говорили

У четвер, 2 лютого, Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон в рамках свого робочого візиту на Львівщину зустрівся із жителями с. Великі Грибовичі.

Як інформують у прес-службі Львівської міськради, також на зустрічі були присутні члени науково-експертної групи .

За словами Володимира Кістіона , зараз є нагальні до вирішення два важливі питання: виположення тіла полігону і будівництво підпірної стінки, а також очистка інфільтратів.

«Якщо ми оперативно не зробимо протиаварійні роботи по інфільтрату, через місяць тут буде жах. Якщо ми не почуємо один одного, то будемо мати гіршу проблематику, ніж маємо зараз. Ваша делегація була у Вінниці. Повірте, ситуація, яку ми застали, була не краща, ніж тут, але якщо ми почуємо один одного, то обов’язково крок за кроком цю проблему вирішимо. Перше – це треба відкачати інфільтрат, бо буде катастрофа, потрібно підсилити дамбу. Також треба відновити роботу інфільтраційної станції. Ситуація зрозуміла, ми сьогодні порадимось, що з цим робити далі. Але підкреслю, що знайти правильне рішення можна лише спільно: місто, уряд, область. Ми повинні знайти правильне рішення, щоб убезпечити цю ситуацію. Перший крок – треба зайнятись інфільтратом: підсилити дамбу і відкачати фільтрати. Далі потрібно виположувати схил, щоби не сталося обвалу», - наголосив Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

Детальніша нарада з цього приводу планується після обіду в приміщенні Львівської обласної державної адміністрації.

Як раніше писав 032.ua, у Львівській міськраді наполягають на якнайшвидшому початку стабілізаційних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі, бо там  можливий новий зсув сміття. 

Нагадаємо, що у листопаді минулого року суд зобов’язав міську владу закрити для експлуатації Грибовицьке сміттєзвалище. 

23 січня у Львові відбулося засідання комісії ТЕБ і НС, під час якого було вирішено звернутись до уряду з проханням  виділити із резервного фонду Державного бюджету 25 мільйонів гривень на врегулювання ситуації зі сміттям у місті та впорядкування полігону у Великих Грибовичах.

Однак вже 27-го січня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи із робочим візитом у Львові заявив, що стабілізаційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові здатні виконати без фінансової допомоги з боку держави.

В понеділок, 30 січня, апеляційний суд визнав бездіяльність міського голови Львова Андрія Садового у вирішенні проблеми сміттєвого полігону у Великих Грибовичах. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...