• Головна
  • Перше судове засідання у справі Грибовицької трагедії перенесли
16:47, 1 лютого 2017 р.

Перше судове засідання у справі Грибовицької трагедії перенесли

Сьогодні, 1-го лютого, у Жовківському районному суді мало відбутися перше судове засідання у справі Грибовицької трагедії, яка сталася у травні минулого року, втім його перенесли. 

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Жовківської РДА Ігор Муравський, судове засідання перенесли на 27 лютого через відсутність цивільного відповідача ЛКП "Збиранка". 

За словами Муравського,  судове засідання відбудеться 27 лютого. Початок об 11:00.

Нагадаємо, що на лаві підсудних мали бути троє посадовців ЛКП «Збиранка» – екс-директор Богдан Горбаль, його заступник Борис Плащенко і начальник полігону Олександр Куприч. 

Як раніше писав 032.ua, 30 травня після гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття. Лавина відходів накрила собою трьох рятувальників. Усі вони загинули. Крім того рятувальним службам так і не вдалося знайти тіло четвертої людини, яка опинилася під завалами сміття - працівника ЛКП "Збиранка".

Додамо, що у листопаді минулого року у справі Грибовицького сміттєзвалища прокуратура Львівської області оголосила про підозру Юрію Гольцю. Звинувачення стосуються питання діяльності департаменту житлового господарства та інфраструктури в частині контролю дій ЛКП "Збиранка" щодо складування сміття та обвалу на полігоні в Грибовичах. Згодом, Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід Юрію Гольцю. Того ж дня за рішенням суду, його було відпущено під особисте зобов’язання. 

Втім, вже незабаром Юрія Гольця затримали співробітники СБУ та військової прокуратури на одержані хабара у розмірі  вісімдесят тисяч гривень. Згодом, Юрій Голець сплатив 2 млн грн. застави і вийшов із СІЗО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...