• Головна
  • ТОП-6 єврокубкових поєдинків донецького «Шахтаря» на "Арені Львів" (ФОТО)
Огляд
12:30, 31 січня 2017 р.

ТОП-6 єврокубкових поєдинків донецького «Шахтаря» на "Арені Львів" (ФОТО)

Огляд

Донецький «Шахтар» більше не гратиме на «Арені Львів». Рішення остаточне і оскарженню не підлягає. У понеділок, 30 січня, керівництво клубу офіційно оголосило, що усі домашні матчі сезону у 2017 році команда гратиме на ОСК «Металіст», що у Харкові.

Львів став домашнім містом для одного із грандів українського футболу вимушено. Військова російська агресія на українському Донбасі у 2014 році та офіційна заборона УЄФА проводити футбольні поєдинки на «Донбас Арені», змусили «гірників» шукати нову домівку. Як не дивно, донецька команда знайшла собі прилисток тут, у Львові.

23 червня 2014 року тоді ще головний тренер донеччан Мірча Луческу заявив, що відтепер усі домашні поєдинки у єврокубках, Прем’єр-лізі та Кубку України його футболісти гратимуть на «Арені Львів». Мовляв місто чудове, інфраструктура на найвищому рівні, а фанатська підтримка, звичайно, не така як в Донецьку, але теж згодиться. Це вже потім тренер почне скаржитись на місцеву торсиду, яка часто-густо підтримували не його команду, а відкрито вболівала за суперників «Шахтаря». Однак саме тоді, у 2014 році, львів’яни отримали реальний шанс на власні очі побачити поєдинки найвищого ґатунку, адже «Шахтар» подарував нашому місту незабутні враження від футбольної Ліги Чемпіонів.

Сайт 032.ua пропонує Вашій увазі ТОП 6 єврокубкових поєдинків «гірників» на «Арені Львів».

1. 30 вересня 2014 року. «Шахтар» - «Порту» - 2:2. Ліга Чемпіонів. Груповий етап. 

0ZMVYIZjbt8

Донецький «Шахтар» вперше грав у Лізі Чемпіонів не в Донецьку, а «Арена Львів» вперше приймала поєдинок найпрестижнішого турніру Європи. Місцеві вболівальники розкупили квитки на поєдинок ще за кілька днів, подарувавши «гірникам» чудову підтримку із справжнім українським колоритом. Однак перемогти у своєму дебютному євро кубковому матчі у Львові підопічним мірчі Луческу не судилося – незважаючи на те, що «гірники» вели у рахунку по ходу зустрічі зі різницею у 2 м’ячі, португальський клуб відіграв цю фору.

2. 2 лютого 2014 року. «Шахтар» - «Баварія» - 0:0. Ліга Чемпіонів, 1/8 фіналу.

Zw4DdraHY28

Ще одна історична мить для Львова. 17 лютого донецький «Шахтар» на «Арені Львів» грав свій домашній поєдинок 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. До Львова завітав грізний іспанець Хосеп Гвардіола, який тоді тренував мюнхенську «Баварію». Переповнені трибуни «Арени Львів» голів так і не побачили, але враження лишись на все життя.

3. 30 вересня 2015 року. «Шахтар» - «ПСЖ» (Франція) – 0:3. Ліга Чемпіонів, груповий етап. 

yhz3KJocr7w

Розгромна поразка від французів стала для «гірників» другою поспіль у тодішньому розіграші Ліги Чемпіонів. Наприкінці вересня 2015 року до Львова завітав грізний та майже непереможний «ПСЖ», із блискучим Ібрагімовичем, Кавані, Ді Марією і Пасторе у складі та з Лораном Бланом на чолі.

4. 25 листопада 2015 року. «Шахтар» - «Реал» (Мадрид, Іспанія) – 3:4. Ліга Чемпіонів, груповий етап. 

7jbz10OCIbE

Приїзду мадридського «Реалу» до Львова чекали із особливим нетерпінням. Ще б пак – коли ще до культурної столиці Західної України завітає непереможний королівський клуб із неперевершеним португальцем Роналдо у складі? Мабуть, не варто згадувати про вщент заповнені трибуни «Арени Львів». Українська команда дала справжній бій мадридцям та мала реальні шанси відібрати очки у «вершкових». Однак, не судилося.

5. 28 квітня 2016 року. «Шахтар» - «Севілья» (Іспанія) – 2:2. Ліга Європи, 1/2 фіналу.

lzmeDN7tgdQ

Із цим суперником «гірники» мали свої давні рахунки У вже далекому 2007 році іспанський клуб змусив капітулювати підопічних Мірчі Луческу у неперевершеному двобої, коли все вирішив останній гол у Донецьку, який забив голкіпер «Севільї».

Тож і цього разу суперники не зрадили своїм традиціям, подарувавши вболівальникам справжнє футбольне свято. На жаль, у матчі-відповіді «Гірникам» вже забракло сил на рівних протистояти із іспанським грандом. Однак у фіналі турніру на іспанців чекав ще один міцний український «горішок» - «Дніпро» Мирона Маркевича.

6. 25 листопада 2017 року. «Шахтар» - «Коньяспор» (Туреччина) - 4:0. Ліга Європи, груповий етап.

sFlNC9xAIpw

Листопадовий минулорічний поєдинок на «Арені Львів», в якому українська команда розгромила своїх турецьких суперників, став останнім до донеччан у Львові. Футболісти «Шахтаря» наостанок подарували львівським вболівальникам яскравий футбол та незабутню перемогу.

Загалом із 2014 року донецький "Шахтар" зіграв на "Арені Львів" 58 поєдинків: 34 в рамках Прем’єр Ліги, 9 матчів у Лізі Чемпіонів, 8 - у Лізі Європи, 6 - в рамках Кубка України та один поєдинок за Супер Кубок України. 

ТОП-6 єврокубкових поєдинків донецького «Шахтаря» на "Арені Львів" (ФОТО), фото-1

Усі фото: shakhtar.com/ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Голос міста
Ні, у Львові є, була і буде лише одна улюблена команда!!!
31,6%
Буду скучати. Завдяки "Шахтарю" на "Арені Львів" відбувалися матчі єврокубків. Тепер такого не буде(
57,9%
Мені байдуже, я не люблю футбол.
10,5%
#Львів #032ua #новини #Lviv
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...