• Головна
  • Яким має бути ідеальний кандидат в нардепи – соціологи запитали думку львів’ян
18:00, 30 травня 2012 р.

Яким має бути ідеальний кандидат в нардепи – соціологи запитали думку львів’ян

Виборці у Львові готові проголосувати за того кандидата у народні депутати, який виконує дані людям обіцянки, є хорошим господарником, а також досвідченим політиком. Водночас, люди готові більше підтримати кандидата, який ще не був народним депутатом. Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Зокрема, ключові риси, які, на думку опитаних, мають бути притаманні кандидату в народні депутати від округу: виконує обіцянки (52%), чесний (36%) і може принести зміни (30%).

Також він повинен турбуватися про простих людей (25%), розбиратися в економіці (25%), бути патріотом (24%), надійним (22%), мати програму розвитку регіону (21%), досвід господарської діяльності (21%), бути сильним лідером (21%), віруючою людиною (20%) та молодою, енергійною людиною (19%).

47% опитаних переконані, що кандидат у народні депутати повинен більше уваги приділяти вирішенню господарських справ безпосередньо в окрузі і лише 13% – більше уваги приділяти вирішенню державних справ. Для 35% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 14% - не визначилися.

33% опитаних переконані, що краще коли кандидат є досвідченим політиком, аніж досвідченим бізнесменом (14%). Водночас для 36% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 17% - не визначилися.

24% опитаних переконані, що краще коли кандидат ще не був народним депутатом, аніж вже був (15%). Водночас для 42% – це жодним чином не впливає на їх вибір, 19% - не визначилися.

45% опитаних переконані, що краще коли кандидат буде в опозиції, аніж буде підтримувати курс Президента В.Януковича (5%). Водночас 30% опитаних хотіли б бачити кандидата, який не підтримує ані владу, ані опозицію. 20% - не визначилися.

Лише 21% опитаних обов’язково підтримають кандидата від тієї ж партії, за яку голосують. Для 34% партійність кандидата буде мати значення, але далеко не основне. Водночас для 25% опитаних партійність не матиме значення – вони будуть голосувати виключно за особистість.
Ще 17% не змогли визначитися з цього приводу.

Опитування проводилось протягом 16 – 26 травня цього року. Свою думку висловили 2400 респондентів, мешканці різних районів Львова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...