• Головна
  • Влада міста готується до ЄВРО, а Львів не облаштований для комфортного життя інвалідів
11:42, 30 травня 2012 р.

Влада міста готується до ЄВРО, а Львів не облаштований для комфортного життя інвалідів

Львів практично не облаштований для людей з особливими потребами. Прокуратура Львова виявила порушення з боку посадовців Львівської міськради вимог законодавства про соціальну захищеність інвалідів.

Про це 032.ua повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

У Львові мешкає 43 тисячі інвалідів. Перевіркою прокуратури було встановлено, що ці особи обмежені у можливостях для вирішення невідкладних та життєво-важливих для них питань, оскільки позбавлені безперешкодного та нагального доступу до багатьох об’єктів інфраструктури міста.

Пандусами у Львові облаштовано лише половина лікарень та поліклінік. Управлінням транспорту та зав'язку ЛМР встановлено лише 13 таксофонів з пониженням, пристосованих для користування інвалідами на візках. Санвузли для вказаних груп населення облаштовані лише в окремих комунальних міських клінічних лікарнях.

До будівлі Галицької та Личаківської райадміністрації людина з особливими потребами просто не зможе потрапити. Вони не обладнанні пандусами. А Управлінням транспорту та зв'язку ЛМР встановлено лише 13 таксофонів з пониженням, пристосованих для користування інвалідами на візках. Санвузли для вказаних груп населення облаштовані лише в окремих комунальних міських клінічних лікарнях.

Проте чиновниками ЛМР не вжито достатніх заходів для вирішення зазначених проблем.

Так, у ході перевірки встановлено, що ухвалою ЛМР у 2005 році створено комітет з доступності міського середовища у м.Львові. Цей орган уповноважений сприяти реалізації державної політики щодо забезпечення доступності житлових, господарських об’єктів для осіб з особливими потребами. Проте з’ясовано, що останнє засідання вказаного комітету проведено ще 2009 року. В подальшому комітет самоусунувся від виконання задекларованих обов’язків.

Таким чином, до вказаних порушень законодавства про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні призвело, зокрема, неналежне виконання службовими особами Львівської міської ради своїх посадових обов’язків.

Прокурором міста Львова уже внесено подання Львівському міському голові про усунення порушень законодавства та притягнення посадових осіб Львівської міської ради до дисциплінарної відповідальності.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...