• Головна
  • На Львівщині вандали знищили пам'ятник загиблим полякам (ВІДЕО)
оновлено
11:39, 10 січня 2017 р.

На Львівщині вандали знищили пам'ятник загиблим полякам (ВІДЕО)

оновлено

У селі Гуті Пеняцькій, яке розташоване у Бродівському районі Львівській області, вандали підірвали і розмалювали нацистською символікою пам'ятник, який було встановлено в пам'ять про вбитих поляків у часи Другої світової війни.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що знищення пам'ятника у Гуті Пеняцькій — це не що інше, як провокація, яка спрямована на загострення польсько-українських стосунків і вигідна третій стороні. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Володимира В'ятровича, пам'ятник було відкрито у 2005 році і він став не лише виявом вшанування загиблих у 1944 мешканців села, але й символом участі третіх сил в розпалюванні конфлікту між нашими народами. Адже Гута Пеняцька -польське село, знищене за наказом німецьких окупантів через провокації дислокованого тут загону радянських партизан.

«До участі в каральній операції нацисти свідомо долучили поліційні частини, складені з українців. Дії вандалів на українській території не просто схожі до вандалізму, який протягом останніх місяців ми спостерігали на українських цвинтарях в Польщі. Вони аналогічні і мають ту саму мету - розпалювання війни пам'ятників. Плюндрування могил і пам'ятників по обидва боки кордону повинні зустріти однаково рішуче засудження в обох країнах як з боку влади, так і громадського суспільства», - зазначив Володимир В'ятрович.

Читайте також на нашому сайті: Поблизу Львова спалили музей-криївку УПА (ФОТО).

У відділі комунікації поліції Львівської області повідомляють, що  10 січня, у Бродівське відділення поліції поступила інформація про те, що в селі Гута - Пеняцька пошкоджено пам’ятний знак жертвам трагічних подій 1944 року. Зараз на місці події працюють вибухотехніки та слідчо-оперативна група. 

Працівники поліції проводять першочергові оперативні заходи та з’ясовують коли саме і в який спосіб пошкоджено пам’ятник, а також причетних до цього осіб.
Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Відео з місця події:

Шановні читачі! У зв’язку із великою кількістю так званих "ботів" країни-агресора, редакція сайту міста Львова 032.ua  вирішила закрити доступ до коментування цього матеріалу. 

Дякуємо за розуміння!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...