• Головна
  • У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення музейних стародруків і рукописів
12:34, 6 січня 2017 р.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення музейних стародруків і рукописів

Заява від генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького надійшла у поліцію 4 січня.

У заяві йдеться про те, що у результаті здійснення перевірки наявності предметів зберігання у Музеї мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького уповноваженою до цього комісією виявлено факт відсутності значної кількості стародруків та рукописів, які мають мистецьку та матеріальну цінність, інформують у відділі комунікації поліції Львівської області.

За фактом зникнення музейних стародруків і рукописів у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, з фондосховища Львівської галереї мистецтв зникло 95 стародруків і два манускрипти, вартість яких приблизно сягає десятки мільйонів доларів.

Читайте також на нашому сайті:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...