• Головна
  • Контактні лінзи чи окуляри?! Що обрати?
Реклама
11:33, 28 травня 2012 р.

Контактні лінзи чи окуляри?! Що обрати?

Реклама

Інколи люди, які мають ваду зору не знають, що обрати, контактні лінзи чи окуляри? А від цього вибору залежить не тільки зовнішній вигляд але й якість вашого життя. Отже, давайте спробуємо розібратись в цьому питанні.

Найголовнішою відзнакою між окулярами та контактними лінзами є те, що відстань від ока до лінзи в окулярах найчастіше спотворює відображення. Контактні лінзи носять безпосередньо на оці,  і саме це забезпечує однорідну оптичну середу.

Якщо ви активна людина та не можете усидіти на місці, то контактні лінзи – це саме те, що вам потрібно. Вони не створюють дискомфорту, не заважають рухатись та не надають зайвої ваги на вашому обличчі. Саме тому усі спортсмени, які мають певну ваду зору обрали контактні лінзи. Завдяки ним ви можете насолоджуватися життям в повну міру.

Людям, які носять окуляри, багато неприємностей приносить зміна погоди та температур. При зміні температури окуляри мають властивість запотівати, що не дуже зручно. Та й такі звичні речі, як дощ та сніг можуть заважати, адже краплі вологи осідають на лінзах окулярів, створюючи незручності. З контактними лінзами вам не стане на заваді ні дощ, ні сніг.

Слід зазначити, що люди, які носять окуляри позбуваються впевненості в собі в деяких ситуаціях, а це впливає на ставлення до життя та оточуючих. До того ж, не кожна оправа може підходити під ваш образ та одяг. Наприклад, окуляри не дуже пасуватимуть яскравому вечірньому вбранню чи колір оправи не гармоніюватиме з одягом. Контактні лінзи, навпаки, підійдуть під будь-яке ваше вбрання.

Так, окуляри та контактні лінзи мають багато відмінностей, але є в них і подібні риси. Наприклад, і ті й інші потребують пильного догляду та очищення. Їм під силу виправити астигматизм. Деякі люди вважають, що тільки окуляри здатні його виправити. Це помилкова думка, адже газопроникні контактні лінзи здатні зробити це не гірше, а можливо і краще.

Так що ж обрати контактні лінзи чи окуляри? Це вирішувати тільки вам, але перед тим як зробити свій вибір, зважте усе та поміркуйте, у чому вам буде більш комфортно та зручно!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...